tisdag 9 december 2008

Julestök i julekök

En ledig lördag och söndag har vi bakom oss, och dem har vi satsat på julförberedelser.
På lördagen, självständighetsdagen lagade vi julmat och frös in och så bakade vi en smarrig chokladkaka att fira självständighetsdagen med. Pepparkakor hann vi också baka innan vi satte oss vid tv:n och tittade på julkalendern och självständighetsbalen.

På söndagen stuvade vi in ungarna i bilen och åkte till sommarstugan och samlade ris till kransar och dekoration och tog några små granar som vi ska pynta med både utom- och inomhus. Vi passade också på att ta julkort av barnen ute i skogen.
Viime viikonloppuna meillä oli kaksi vapaapäivää ja niitä olemme käyttäneet jouluvalmisteluille. Viime lauantaina, itsenäisyyspäivänä, teimme jouluruokaa pakastimeen ja leiposimme herkullisen suklaakakun itesnäisyyspäivän kunniaksi. Piparkakkujakin tuli leivottua ennen kuin ruvettiin katselemaan televisiota, joulukalenteri ja linnan juhla.
Sunnuntaina otimme lapset mukaan ja lähdimme mökille keräämään luonnonmateriaaleja kransseihin ja muihin joulukoristeisiin. Saimmekin joulukortin otettua lapsista metsässä.


Över helgen har jag också strukit på nostalgibilder på en del av textilierna som vi säljer i julbutiken. Här en krukpåse och en lyktpåse. Titta så fin en enkel hyacint blir i en söt påse! Pepparkakshjärtanen har jag dekorerat med glansbilder (bokmärken) och ätbara pärlor, som jag limmat fast med kristyr.

Viikonloppuna olen silittänyt kuvia tekstiileihin, jotka myydään joulupuodissa. Tässä ruukkupussi ja lyhtypussi. Piparit olen koristellut kiiltokuvilla ja syötävillä helmikoristeilla.

Dessa påsar och julstrumpor som ni ser på bilden kommer vi att sälja i julbutiken och samma motiv som på de stora påsarna till vänster finns också på några kuddfodral. Dessa finns inte i nätbutiken, men vi skickar gärna. Ring eller maila ang. priset!
Nämä pussit ja joulusukat myydään joulupuodissa ja samat aiheet kuin isoissa pusseissa vasemalla löytyy tyynypäällisistäkin. Näitä tuotteita ei ole nettiputiikissa, mutta nämäkin voi tilata. Soita tai laita sähköpostia jos olet kiinnostunut jostain tuotteesta.


Jag gjorde en dörrkrans av granris och lingonris och den dekorerade jag med en girlang med snögubbar.
Kranssikin tuli tehtyä.




Och titta vilken fin julvimpel jag vunnit från Strandviksvillan! Den fina vimpeln har hon sytt själv. Kika gärna in i hennes fina blogg. Detta är en kreativ tjej, som tar jättevackra bilder dessutom! Denna bild har jag också lånat från henne, eftersom jag inte hunnit hänga upp vimpeln ännu. Tallrikshyllor o dyl som ska pryda våra nymålade köksväggar fattas dessvärre ännu. Men jag hyser ännu små förhoppningar om att vi ska få köket något så när klart till jul...

Ja katso kuinka ihanan jouluviirin voitin Strandviksvillan:ilta! Tämä on luova nainen, jonka blogi on täynnä kauniita kuvia. Olen lainannut tämän kuvan häneltä, koska viiri ei ole paikallaan vielä. Lautashyllyjä y m puuttuu vielä vastamaalatussa keittiössämme. Vielä jaksan uskoa, että keittiöstä tulisi suht koht valmis ennen joulua...

25 kommentarer:

Anonym sa...

Voi miten ahkera oletkaan ollut viikonloppuna pipreista kransseihin olet kerennyt tehdä=)

Karita

Lantliga drömmar sa...

Så flitiga ni varit! Kransen är jättefin, och likaså både pepparkakor och påsar!
Grattis till den fina vinsten också! :-)

Frida sa...

Det låter som om ni har haft fullt upp. Jättefina små påsar de gillar jag verkligen och kransen med. Grattis till den fina vinsten!
Kram Frida

Viola sa...

Så himla mycket fint du visar idag, vilka saker du gör!!!Helt underbara, i morgon kväll ska jag träffa mina jobbarkompisar sedan 80-talet, "finska damligan" kallas det tjejgänget, det är mina finska förkollärare som jag var chef för på den tiden, jag hade ett dagis med finska och svenska barn som jag var föreståndare för och vi hade tvåsråkig personal där och fortfarande träffs vi 3-4 gånger / år , så himla roligt att ännu hålla kontakten , ha det bra resten av veckan, kram

Glitter och Marsipan sa...

Hejsan.Oj,vad mycket mysigt ni hunnit med.
Bakat och pysslat.
Och riktigt fina påsar och strumpor.
Ha det riktigt bra.
kramar Anette

maano sa...

upeita askarteluja :)

Tiina sa...

Kaunista, oikein kauniita kuvia... :)

Galleri MochB sa...

Så mycket ni hann i helgen! Jättefina saker det blev med bilderna på. Hinner nog komma in några gånger ännu i butiken...:O)

Liljas Corner sa...

Å, vilka vackra pepparkakor!

StrandviksVillan sa...

*Fniss* TACK! Du är ju inte så lite kreativ själv du :) Jättesöta bilder du fixat på påsarna!

Nu är vi äntligen hemma igen, det blev att stanna en dag längre än planerat så nu är vi rätt trötta... Men självklart kikar man in på bloggen det första man gör, hihi!

Så härligt med järnspis i köket! Vi har "ställt till" för en också (vid tegelväggen jag visat) men har ingen installerad ännu, tyvärr. Kanske till nästa jul *hoppas*

Anonym sa...

Vilken mysig vedspis ni har!!
Vad fina påsarna o strumporna blev med tryck, nu får jag ju lust att köpa en tillbaka!:)
Hur går det annars med försäljningen?:)

Kamomilla sa...

Vad mycket ni hunnit med! Vackra bilder och vimpeln är jättefin! är inte ljuspåsar eldfarliga? jag har fått skräck för värmeljus sedan några flammat upp med jättestor låga. De är jättefina nog.

sabina sa...

Mitt julstök går sakta men säkert framåt, idag blir det att baka jullimpor. Om jag kan slita mig från bloggandet... :)

Vad fina sakerna blev med tryck på! Jag gillar det att du satt olika bilder på! I söndags var vi till Teuva och hade då tänkt passa på att komma in via er butik men så var den stängd (hade kollat det på bloggen)... Typiskt! Men så är det ibland.. :) Hoppas ni hade en skön ledig helg! Det behövde ni säkert!!

sabina sa...

Åååå vad det harmar nu att jag inte gjorde det!! Jag skulle gärna ha pratat bort en stund!! Kanske en annan gång!

Ska ni norrut nån gång så är det bara att höra av dig så kan jag bjuda på kaffe!

"Kantriina" sa...

Oletpa saanut kaikkea ihanaa aikaiseksi... joulunvalmistelu on kyllä aikaa vievää puuhaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi joulun tunnelman eteen :) Kuvasi ovat kauniita!

Johanna sa...

Wow, vad mycket fint du hunnit med! Grattis till den fina vinsten också!

Kram

Anonym sa...

Mysiga bilder! Pyssla lungt så att du inte får julstress.
Hälsningar, Päivi

Unknown sa...

Älskade vän!!!! Va fint du har det och vilka underbart fina varor du har!! =) Verkligen super...ditt pyssel likaså..pepparkaks hjärtanen och smällkaramellerna är underbara...Får man fråga varifrån den ljuvliga lådan med handtag *cutlery* kommer i från?? =)

Håller tummarna för dig!

ha en riktigt god jul vännen..kramar Malin

päivi sa...

ihastelemassa taas aina niin kauniita kuviasi<3
kurkkasin taas puotiisikin mutta taidan nyt pitää joulu taukoa tuossa shoppailussa:D
lämpöisin terveisin päivi

karofina sa...

oj va myket fint du visar! vilka pepparkakor! du är duktig på at dekorera!

jag älskar de där påsarna, köpte en likannde på tradera nyligen och tycker den är störtfin!

hoppas du har en skön jul!
kram karro!

Ulrika sa...

Härliga saker du visar! Kransen är så fin.
Det ser så mysigt ut i ert julkök;)

Kram, Ulrika

alegni sa...

mysigt, mysigt!
en riktigt skön jul till er också!

Lilla Blanka sa...

Hej!

Nej men vilken otroligt mysig blogg! Hit vill jag tillbaks :) Länkar dig direkt!

Stor kram
Mia

n o r d i n g å r d e n sa...

Så juliga bilder med kakbka på vedspisen! och va fina, är det smällkarameller! Mycket fina timng och julpåsarna, så vackra!! Många julhälsningar till dig!!! Mari. ( Jättefin krans också!)

päivi sa...

hei ja kiitos vierailustasi<3
lämmin halaus ja kiitos niistä monista ihanista paketeista jotka olet tänne lähetellyt:D
ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi
t.päivi