onsdag 21 maj 2008

Eurovision


Det börjar dra ihop sig till final i Eurovision Song contest. Jag brukar alltid följa med tävlingen, först finska uttagningen och sen svenska schlagerfestivalen, förhandstitten på samtliga bidrag och sedan den stora tävlingen, som ju de flesta länder måste kvala in sig till genom semifinalen. Igår lade ju våra finska snyggingar Teräsbetoni beslag på en finalplats med låten "Missä miehet ratsastaa". Jag förstår att alla inte gillar låten, men jag gör det. Dessutom är det ju inte mer än rättvist att det figurerar några lättklädda män i dessa sammanhang också så att den kvinnliga publiken får lite ögonfägring =).


Euroviisut lähestyvät. Minä seuraan yleensä Suomen ja Ruotsin karsinnat, esikatselun sekä tietysti suuren finaalin. Eilen komeat suomalaiset Teräsbetonissa varmistivat finaalipaikan biisillä "Missä miehet ratsastaa". Ymmärrän etteivät kaikki tykkää siitä, mutta minä tykkään! Ja onhan se oikeudenmukaista että esiintyy vähänpukeisia miehiäkin näissä kisoissa =).




Jag var ju också ett Lordi-fan för två år sedan då det omöjliga hände och Finland för första gången i världshistorien vann Eurovision song contest. Tyvärr så låg jag och sov då Lordi tog hem alla tiders största seger (högsta poängtal någonsin *tadaa*), eftersom jag var supertrött efter en arbetsresa som slutat nästan ett dygn senare än vad som var meningen...Såg allt på
video följande dag.
I år har jag tyvärr inte kunnat följa med förhandstitten, så jag vet inte hur alla bidrag låter.
Kommer du att titta på tävlingen? Har du någon favorit bland årets bidrag?

Olin myös Lordi-fani kaksi vuotta sitten kun Suomi ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa voitti Euroviisut. Tänä vuonna en ole pystynyt seuraamaan Euroviisujen esikatselua, joten minulla ei ole selvää suosikkia vielä. Katsotko Euroviisuja? Mikä on sinun suosikkikappaleesi tänä vuonna?





Vevgrammofonen är inköpt på en auktion för ganska många år sedan. Mäklaren tyckte att den blev för billig och försökte få oss att betala mer än vad vi bjudit, men se det lyckade inte. Bjudet är bjudet och avklubbat är avklubbat! Tratten var grå då vi köpte den, men den målade vi vit med sprayfärg.

Vanha levysoitin on ostettu huutokaupasta vuosia sitten. Meklari yritti saada meidät maksamaan enemmän kuin tarjottu, mutta siihen emme suostuneet....


Det har varit ganska kallt den senaste veckan och det har inte hänt så mycket i trädgården. Tulpanerna trivs i år i alla fall. Vi har aldrig haft så många blommande tulpaner tidigare. Här är en bild från en av våra rabatter. Hos oss gäller ingen färgkod i rabatterna, utan vi blandar friskt!

Puutarhassa ei ole tapahtunut niin paljon viime viikolla kun on ollut aika kylmät ilmat. Tulppaanit kukkivat hienosti tänä vuonna ainakin. Meillä ei ole koskaan ollut niin paljon kukkivia tulppaaneita ennen. Tässä yksi kukkapenkeistämme. Emme pysy yhdessä värissä kukkapenkeissämme, vaan sekoitamme värejä reippaasti!

18 kommentarer:

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men jag tror hela taket skulle lyfta hos oss då Lordi drog sin låt i Eurovision song contest. Hihi ja och jag var värst av alla att digga loss...ja jag tror banne mig jag stod på soffan av upphetsning =)

Såklart så håller jag tummarna för Charlotte...men kommer det en hårdrockslåt så får dom min röst =)

Den där trattisen var så tjusig och nostalgisk! Ja det är ju tur att ni behöver höra tävlingen via den iallafall =)

Kram Anita

Tiina sa...

Ihana tuo levysoitin:)...itselläni ei ole euroviisusuosikkia, en valitettavasti tänä vuonna ole ehtinyt seuraamaan...mutta tietysti toivon että Suomi jälleen "räjäyttäisi koko potin", olisi se vaan aika huimaa.. ;)
Yritän vastata haasteeseen mitä pikimmin.. :)Kiitos siitä;) tiina.

Kamomilla sa...

Jag brukar väl nog alltid kolla lite i alla fall, men jag tycker att schlagerfiilisen har fallit bort...

Ulrika sa...

Hej!
Jag kommer att se finalen på lördag. Hoppas på att Finland vinner! Gillar låten massor:D Charlottes låt är ju också super...
Härlig vevgrammafon har Ni!!

Kram, Ulrika

Gårdsromantik sa...

Måste genast kolla in erat bidrag!

Vilken tjusig trattgramofon.

Kram Maud

jaana sa...

Tottakai Teräsbetoni on suosikki :)

Ihana torvigrammari sinulla, minullakin on noita kaksi. Toinen jopa toimii....

Galleri MochB sa...

Vilken härlig grammofon! Funkar den också?? Måste erkänna att jag knappt vet vilka som är finlands bidrag... Men vi brukar nog titta på finalen!

Anonym sa...

Härlig grammafon, och härliga blomster också!
Är det annars så att jag ska betala min beställning innan ni skickar paketet?

sabina sa...

Grammofonen är charmig! De ger ett helt annat ljud än dagens cd-skivor...

Jag vet att Teräsbetoni representerar Finland men inte hur låten låter. Så är det varje år, jag vet vem som är med men inte hur låten är. När jag var yngre tittade jag jämnt på allt som kom om eurovisionen men mitt intresse har nog svalnat.. Finalen brukar få vara på dock!

Jag blandar också friskt i mina rabatter, det ser så glatt och levande ut då tycker jag. Som en sommaräng!

Alexandra sa...

Vilken fin grammofon! Sitter just och tittar på uttagningen till eurovision song contest... Perrelli har just sjungit.

God rabarberpajen ser ut! Själv har jag just bakat cupcakes. Mums!

Ha det gott!

Kram Alexandra

karofina sa...

ja självklart ska ju eurovisonsong contest va samma dag som vi gifter oss.... snygg trattofon! :)
kram!

drömmen om vitt sa...

Japp! ska bli spännande med melodifestivalen, men jag hoppas på Charlotte såklart! Fin grammofon du har där och vackra tullipaner.
Ha en trevlig helg!
Lotta

Gårdsromantik sa...

Missade ju erat bidrag!
Hann i alla fall se charlotte igår - visst är hon proffsig.

Kram Maud

Frida sa...

Vilken häftig gramofon! Klart man kommer se på eurovisonsong contest på lördag. Har ingen favorit men man får väl ändå hålla tummarna för Charlotte även om jag inte är överförtjust i henne.
Värmen kommer säkert till er med snart!
Önskar dig en trevlig fredag!
Kramar Frida

Marja Kristiina sa...

'Grammaren' är ju ljuvlig :-) Visst ska det vara spännande imorgon.

ha en skön helg!

Mjuka sa...

Kommer absolut titta på melodifestivalen, ett måste!! Även om man tycker att det mesta är så dåligt och kläderna så fula !! Känns det igen?
Hoppas helgen blir bra
kramar Malin

Vackrare vardag sa...

Jodå, här ska vi nog också titta. Fast ärligt sagt är det nog inte många bidrag jag hört i år. Men visst håller jag på de våra, även om jag är mera för "traditionell" schlager:)

Unknown sa...

Hej Vännen!
Tack för din söta kommentar..blir sååå glad!! =)
Har suttit och hejat så det knakar på Charlotte..är ledsen men har missat finlands bidrag! =(
Kul att ni fick vinna så stort med Lordi ti-hi..Det är ni värda så som ni kämpat i alla år!! =) Ha en underbar dag i morgon..lev, njut å va gla!! kramar Malin