torsdag 14 maj 2009

Vintage shopping


Det händer någon gång, om än ganska sällan, att jag handlar från andra nätbutiker än vår egen. Denna gång har jag handlat från bloggvännen Viola, som har en nätbutik fylld med härliga gamla saker, Romantiska Ting. Flera gamla kort, en söt sockerströare, en bricka av nysilver...

Joskus, no siis aika harvoin, tilaan tuotteita muilta nettiputiikilta kuin omalta. Tällä kertaa tilasin tuotteita Blogiystävältä Violalta, jolla on nettikauppa Romantiska Ting, jossa myydään wanhaa tavaraa. Tilasin vanhoja kortteja, sokerisirottimen, uushopeisen tarjottimen...



...fler kort och en bricka till. Jag handlade också ett par söta pressglasskålar på fot. De dyker säkert upp på någon bild senare. Nu har jag en ny beställning på G...(ojoj dessa nätbutiker, vilka frestelser de utsätter en för...)

...lisää kortteja ja vielä yhden tarjottimen. Ostin myös jalallisia lasikulhoja, niistä kuvia joskus myöhemmin. Ja nyt tein taas uuden tilauksen...

KappAhls nya serie Vintage stories har synts i flera bloggar och jag har också inhandlat en blus och ett smycke. Utbudet i Vasa var inte speciellt stort och de flesta kläder i storlek M var ju redan slutsålda, så det blev inget sanslöst shoppande. (Som tur var...)

KappAhlin uusi mallisto Vintage stories on näkynyt blogeissakin ja minäkin olen ostanut puseron ja kaulakorun. Valikoima Vaasassa oli kuitenkin aika pieni ja M-kokoiset vaatteet loppuvathan aina ensimmäisinä, joten shoppailu ei onneksi mennyt "ylikanttiin".



Ha en riktigt skön helg! Här fortskrider projekt trappa/hall och stengång/grusgång i långsam, men säker takt ;).

Hyvää Viikonloppua kaikille! Tässä jatkaa projektit portaat/eteinen ja laatta-/kivipolku hitaassa, mutta tasaisessa tahdissa ;).

27 kommentarer:

Kajsa sa...

Va fint från KappAhl! Det måste jag kolla in! Ha en riktigt skön helg o vila lite mellan projekten oxå! Kram!

Magdalena sa...

vakkert... nydleig alt sammen....

skjønn maidag videre...

Unknown sa...

Hej sötaste du!!

Vilken underbar etikett från Kappahl!! Vilken överraskning!!...=)

Boken kan du köpa in på 08- 6968400.

Kramar och massor med lycka till!!/ Malin

Helena sa...

Å vad fint! Själv hittade jag ingenting på KappAhl, det var helt urplockat när jag var där! Skålen med ägg i ditt förra inlägg är superfin, vart har du köpt den? Kram Helena

StrandviksVillan sa...

Jag var riktigt tvungen att gå och kolla mitt loppisfat - och det ser exakt likadant ut! Använder det hela tiden, har ljus eller en blomma eller annat på det.

Ha så kul med hallrenoveringen ;)

Ett hus vid en å sa...

Vad mycket fint du har hittat! Sockerströaren är ju helt underbar. Renovera trappor är ett slit, eller hur? Jag skrapade bort heltäckningsmatta och mörkbrun färg från min trappa förra sommaren, och den är fortfarande inte målad..... den kommer att bli vit så klart! Nån gång... snart... :) hoppas det går fortare för er! Ha en fin torsdagkväll! Kram från Kicki

Anna-Lena sa...

Vilka fina fynd du har gjort. Det är "farligt" med alla underbara nätbutiker. Hade ingen aning om att du bor i närheten av Vasa. Mina föräldrar kommer från små byar som ligger utanför Vasa, Iskmo och Kalvholmen. Många somrar har jag besökt mina farföräldrar där och njutit av goda filbunkar, söta jordgubbar, grisar, jaffa och rally!

Kram Anna-Lena

maano sa...

kauniit ostokset :)

Lantliga drömmar sa...

Fina saker du köpt!
Det halsbandet har jag också, så vackert! :)

alegni sa...

jag tycker kläderna i kappahls kollektion är så fina, på alla andra, men inte på mig.
så fina prylar du beställt. ja, det är förfärligt så mycket härligt det finns i alla webbshoppar. önskar man var miljonär o hade flera hus att fylla ;)
skön helg!

Tiina sa...

Kauniita!!!! <3

Maria G sa...

Ihania ostosia!
Hyvää viikonloppua :)

Tuula sa...

En ole kuullutkaan tuosta KappAhl-jutusta. Täytyy käydä tsekkaamassa!
Ihania ostoksia olet tehnyt :)

Piitis sa...

Voi, kuinka kauniita ostoksia.

Mukavaa viikonloppua!!!
^_^Piitis

Anonym sa...

nyt tekee mieli kirpparille, ja kappahliin... ihanasti olet kuvannut tuon korun!

Viola sa...

Visst har du fyndat min vän...helt ljuvliga saker i denna butik, fniss...:-), önskar dig och de dina en skön helg, kramen

Glitter och Marsipan sa...

Hej vännen.
Jag ser att du har köpt samma blus som jag på KappAhl,kunde inte motstå den,men jag köpte bara den.
Så fina saker du köpt av Viola.Det är fantastiskt vilket utbud det finns på internet.Och så mycket inspiration man kan få.
Hoppas att du får en härlig helg.
kramar Anette

Anki sa...

Vintage Stories kollektionen måste vara väldigt attraktiv, inhandlade själv en klänning därifrån idag...och jag måste säga att det var glest mellan galgarna *fniss*...men jag är jättenöjd!

Ha en jättefin helg!

Kram kram

Frida sa...

Hej!
Vilka fina saker du har handlat hos Viola, hon har mycket fint i sin butik.

Halsbandet du har köpt är riktigt snyggt.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Millas hem sa...

Ja,Vintage från KappAhl verkar ha mycket fint! Måste ta mig en titt igen!
Sist jag kollade fanns det bara handskar och ett par linnen i den serien!

Kram Camilla

Kamomilla sa...

Mmm. Aldrig har jag varit så intresserad av en klädkollektion som just den! men nu är det ebb i kassan så det blir inget shoppande. Inte på nätet heller. Viola hon har mycket underbara ting! Önskar jag kunde köpa en hel del...

Birgitta sa...

Jo, jag har oxå tittat på Vintage serien men jag köpte inget...men jag kom över en tag! Den är så fin, den ska bli på ett kort, bara jag skulle hinna...suck...och hitta inspis igen. Nu är det så mycket annat jag vill....Men ha de gott! Kramisar - igen :)

Tuvull sa...

Hihi...jag har också shoppat på KappAhl;) Blev nästan mest förtjust i prislappen (inte för prisets skull denhär gången, utan för att den var så fin) Tyvärr hade de bara väldigt lite av dehär Vintage Story-kläder i "min" KappAhl, eller så var de slut?
Ha en skön vecka! Kram!

Lennu sa...

Kyllä on kaunis vitage-koru. Kävin tutustumassa Vitage-mallistoon Lappeenrannassa, ei ollut kokoja sopivia puseroissa. Enkä löytänyt kauniita kukkasaappaitakaan, hmm...

Vai on teidän lapsonen sitä mieltä että äiti vain päättää väriasioista, meilläkin keskustellaan portaiden maalaamisesta ja millä värillä?! Saas nähdä kumman väri siihen laitetaan, mies ehdotti vaaleaa vihreätä ja minä syreenin violettia, vaaleaa.

Ihanan näköisiä ovat vanhat kortit, kumma että ne viehättävät niin kovin meitä kaikkia, eikö?

Mukavaa maanantai-illan jatkoa!

Lennu sa...

Piti kirjoittamani vintage - eikä vitage, pitäisi oikolukea todellakin ensin ennen kuin julkaisee.

Anki sa...

Tack för din gulliga kommentar!
Visst är der mysigt när dom är små *ler*
Ha det gott!

Kram kram

Hanna sa...

Så mycket fina blommor.
Hanna