söndag 16 maj 2010

Sommartider hej, hej

Oj vilken värmebölja. Det känns som om vi gick från vinter till högsommar på en gång. Eller årminstone är detta en liten försmak av sommaren som är på väg. Plötsligt började allt grönska, växa och dofta.

Oi mikä lämpöaalto! Tuntuu siltä, että siirsimme suoraan talvesta keskikesälle. No ainakin tämä on esimaku siitä, mitä on tulossa. Yhtäkkiä rupesi kaikki kasvamaan, vihertämään , tuoksumaan...



Det har blivit en hel del trädgårdssysslor både hemma och på sommarstugan de senaste dagarna. Vi har tillbringat så mycket tid som möjligt utomhus, det gäller att ta tillvara såna här underbara dagar då de för en gångs skull infaller då man är ledig!

Puutarhahommia on tehty niin kotona kuin kesämökilläkin. Olemme viettäneet niin paljon aikaa kuin mahdollista ulkona, kun kerrankin sattui olemaan näin ihanaa sää vapaapäivien aikana.



Enda smolket i glädjebägaren är att hela familjen är drabbad av pollenallergi, och pollensäsongen verkar bli svår i år. Dessutom har båda barnen drabbats av en väldig myrskräck sedan A fick en myra i brallan då hon var på mommos skären för ett par veckor sedan...Den ettriga myran passade på att bita henne i benet flera gånger, vilket framkallade ett hysteriskt anfall ;). Nån som vet hur man botar myrskräck?

Pieni huolenaihe on sitä, että koko perheellä on siitepölyallergia ja sesonki näyttää olevan vaikea tämä vuonna. Kaiken lisäksi on muurahaispelko iskenyt molempiin lapsiin ;).


Pärlhyacinterna blommar som vackrast i vår trädgård nu och de första tulpanerna har slagit ut.

Helmililjat kukkivat kauniisti nyt puutarhassamme ja pian on tulppaanien aika .



Denna vecka verkar det inte bli mycket tid i trädgården. I början av veckan ska jag på en tvådagars arbetsresa till huvudstaden och på fredag ska jag och A åka på dagisutfärd! Hoppas att ni alla får en skön vecka!

Tällä viikolla ei tule olemaan paljon aikaa puutarhatöihin. Viikon alkupuolella lähden kahden päivän työmatkalle pääkaupunkiin ja perjantaina lähden A:n kanssa päiväkotiretkelle. Ihanaa viikkoa teille kaikille!


24 kommentarer:

Felix sa...

Vilka härliga blomsterbilder, och vilken tur ni har haft med vädret! Här är det grått och kallt i dag igen. Bara i går som vi hade en mellandag med högsommarvärme och sol...

Vad glad jag blev att du tittade in på min blogg!

Vårhälsningar
Elisabet

Livet på Vestergård sa...

Härliga dagar vi fått uppleva (med avbrott för åskskurar mest varje dag)
Ha en fin fortsättning på kvällen!

Jonna sa...

Kiva kun kävit meillä :) Ollut tosiaan mahtavan lämpimät viimeiset päivät, ihanaa kumpa jatkuisi näin! Kauniita kukkasia, noita helmililjoja pitäisi kyllä itsekkin laittaa. Mukavaa viikkoa!

Kamomilla sa...

Det har ritkigt exploderat i naturen med ett POFF! Synd om man inte kan njuta fullt ut om man är allergisk :(
Ingen aning om hur man ska bryta myrskräcken..

Huset vid ån sa...

Vilket härligt väder ni verkar ha fått, men tråkigt o jobbigt för er med pollenallergi! Fin fina bilder på blommorna! Må så gott! Kramis Therese

Lyckoslanten sa...

Men har ni så mycket vitsippor? Härliga bilder på alla blommorna. Mindre härligt med allergi och myrskräck. Flugskräck har jag varit med om och det var övergående. Det blir att hitta på nån psykologisk salva där tror jag. Ha det gott! ♥

Unknown sa...

Så fina bilder du lagt upp!
Och tack för ditt söta inlägg hos mig, visst är valparna helt bedårande?! Korten med en vit tröja och jeans, är på mig :) Heeeela knät fullt och ett par i "fickan", vilken upplevelse! Och bara veta att en av de pussesöta killarna kommer bli vår!! :) *lycka*

Ha en underbar vecka och tänk lite extra på mig på torsdag då det är dags för mitt första solosångsframträdande på flera år :)

Stor kram!

Fröken Tindra sa...

Vilket underbart väder ni verkar ha haft!! Här har varit urtråkigt med lite drygt 10 grader och skurar. Då kan man hålla sig för skratt... Jättebra att ni passade på att njuta! Synd med allergin bara.
Ha en skön vecka trots åkandet.
Kramisar!

Moster och jag sa...

Ja.. inte är det lätt med myrskräck.
Härligt väder vi fått ha de senaste dagarna. Nästan så man hör hur det knarrar i växterna när grönskan slår ut. Dottern här har också pollenallergi och det verkar faktiskt att vara ganska ampert i år.

Ha en bra arbetsresa! Maj-Gun.

Anu sa...

Kauniita kukkakuvia :), sää oli mitä parhain koko viikonlopun. Syreenien lehdet avautui ja koivut on vihreinä, ihanaa!
Aurinkoista viikkoa sinulle :)

Galleri MochB sa...

Ja jisses vilket väder :O) Mina små pärlhyacinter blommar också nu.
Ha en bra vecka!

StrandviksVillan sa...

Härligt med så mycket olika blommor i trädgården!
Samma här med pollen, verkligen trist att dras med.
Nu borde man verkligen ta itu med trädgården, men jag hittar inte lusten till det, mest för att jag inte vet var jag ska börja...

Trevlig jobbresa och utfärd!

Märta sa...

Vilken tur ni har haft med vädret! Här har vi haft mest blåsigt o kallt endast lördagen bjöd på skönt väder.
Dina blomsterbilder är så vackra!
Vi får hoppas att veckan som kommer har med sig lite bättre väder så vi kan njuta av våren!
Ha det så gott!
Märta

Fruädel sa...

Stackars liten! Myra i brallan är inte roligt! Min minsta har fått för sig att flugor är det otäckaste monster som finns och får snudd på panik när de kommer! Kommer bli en jobbig sommar för henne om inte det går över! Vi har ju dessutom hästgård bredvid oss så en och annan fluga lär ju ha vägarna förbi ;-) tack för din kommentar hos mig fina du, ha en bra dag!/ Tess

sarppa sa...

Kylläpäs kauniisti kukkii teillä kukkaset!<3 Nyt on aivan mahtavat ulkoilukelit!:)

Mukavaa viikkoa!

Tiina sa...

Ihania keväisiä kukkijoita täällä.
Pihajuttuja täälläkin tehdään, ihanaa tämä aika. :)

Hanna sa...

Ha en fortsatt bra vecka!
kram
Hanna

Elle sa...

Här hos oss är det fortfarande kallt och blåsigt. Jag börjar undra var solen tog vägen. Blir mest sittandes inomhus, tyvärr.

Mina ungar har alltid myror i brallorna!*ler* men de osynliga!
Vet inte hur man blir av med myrskräck.

Hoppas ni kan njuta av det fina vädret ändå!
Kram Elle

Lantliga drömmar sa...

Oj så det blommar hos er! Nog är det härligt när allt får liv igen!

Pollenallergi ja, usch, det är ju bara såå trist att sitta inomhus nu när det är som allra bäst ute! Vi får hoppas det lättar snart!

Hmm, myrskräck ja... Ingen aning hur man botar den; alla mina syskonbarn har haft ett lite annorlunda förhållande till de tusentals myror vi har vis sommarstugan; de äter dem! :D

Anonym sa...

HEI olen seurannut ihanaa blogiasi,ja nyt minua kiinnostaisi josko osaisit kertoa mistä tuommoisia vaaleita sohvanpäällisiä voisin etsiä?,en haluaisi pelkkää kangasta heittää sohvalle vaan juuri niinkuin sinun sohvassasi,saisi sidottua naruilla vähän kiinni käsinojien kohdalta :D ..KIIIITOS jos viitsit vastata.
t.ansku

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej, vill bara önska en "myrfri" trevlig helg :D

Nicole sa...

Hei Ansku!

Kiva, että kommenoit ;).
Vaaleat sohvanpäälliset ovat Ellokselta. Osta silloin kun saat
50 % alennuksen kalliimmasta tuottesta ;).

Nicole

Pia sa...

Jag brast i skratt, då du nämnde pelargonerna, hur du tyckte att de var "tant blommor"! Så har jag också tänkt; ALDRIG I LIVET en pelargon i mitt hem!!! Och nu har jag 16 st (mårbackor)!!! Och flere blir det, vita, då sommaren börjar på riktigt!

Hoppas du får en fin vecka!

Kram/Pia

Anonym sa...

Kiitos ideasta! :) hyvää kesänaikaa sinulle.

t.Ansku