söndag 13 juni 2010

Skrotfynd i uthuset

Tack för alla snälla kommentarer om köksmöblerna! Det verkar vara många som är på jakt efter ett nytt köksbord. Nu har vi satt in ett så gott som likadant bord i nätbutiken också. Det bordet är aningen mer shabbat än vårt, men modellen och måtten är desamma. Det kom också förfrågningar om mindre bord. Vi håller upp ögonen efter sådana också! Det skulle vara trevligt att ha ett större utbud av möbler i nätbutiken, men eftersom vårt lagerutrymme redan är mer än fullt, så går det liksom inte att förverkliga alla idéer ;).

Kiitos ihanista kommenteistanne keittiönkalusteista! Nyt olemme lisänneet samanlaisen pöydän, jonka pinta on hieman enemmän shabby kun meidän pöydässämme, nettiputiikkiin. Kysyttiin myös, jos meille on tulossa pienempiä keittiönpöytiä. Pidämme silmät auki! Olisi kivaa, jos meillä olisi isompi tarjontaa muitakin kalusteita nettipuodissamme, mutta koska varastotila on täynnä jo, emme valitettavasti voi toteuttaa kaikkea kivaa ;).
En hel del idéer har jag fått av allt skrot vi hittat i uthusen också...
Ett av sommarens (mindre trevliga) projekt består av att renovera ett av gårdens två uthus. Den ena uthuset är i hyggligt bra skick, medan det andra behöver ny brädslåning. Samtidigt som vi byter brädslåningen har vi också tänkt öppna upp ena gaveln och göra om det utrymmet till garage. I flera veckors tid har vi nu städat våra två uthus och bland allt bråte som vi burit ut har jag hittat några små guldkorn, som zinktratten på den översta bilden och pallen på denna.

Olenkin saanut paljon ideoita ulkorakennuksesta löytyneestä romusta...
Yksi kesän (vähemmän mukavista) projektista on remontoida yksi pihapiirin kahdesta ulkorakennuksesta. Laitamme uuden lautaverhoilun ulkorakennukseen ja samalla teemme yhdestä osasta autotallin. Muutaman viikon ajan olemme siivonneet molemmat ulkorakennukset ja olen tehnyt romulöytöjä, esim. sinkkinen suppilo ja vanha jakkara.Det fanns en hel del spännande trälådor i uthuset...

Ulkorakennuksesta löytyi erilaisia puulaatikoita...


...och flera skoläster. (Ja, jag har varit och köpt änglapelargoner igen, trots att jag vet att de inte klarar regn. Kunde inte låta bli, de är ju så söööta)

...ja tällaisia, jonka nimi en tiedä suomeksi. (Niin, kävin ostamassa enkelipelargoneja taas, vaikka tiedän, että ne eivät kestä sadetta, mutta kun ne ovat niin söpöjä)Stora och små baljor. Dessa skulle väl bli ganska trevliga som blomkrukor? Vi har också två jättestora, rostiga gjutjärnsgrytor. Nån som har idéer om vad man kunde göra av dem? I det andra uthuset (som vi inte renoverer utvändigt) har vi tömt ett rum och satt in golv och nu använder vi det ganska stora rummet för förvaring av trädgårdsredskap, jordsäckar, kalk, korgar, krukor...Det är så skönt att äntligen få lite ordning i reda i uthusen.

Isot ja pienet paljut. Nämähän voitaisi käyttää kukkaruukkuina? Toiseen ulkorakennukseen (jossa ei tehdä varsinaista remonttia) olemme tyhjentäneet yhden huoneen ja laittaneet uuden lattian ja huoneseen olemme keränneet kaikki puutarhavälineet.


Under veckan som gått har vi bl a varit och besökt förskolan en kväll. Tänk att vår lilla A är så stor att hon ska börja i förskolan till hösten...

Viime viikolla kävimme yksi ilta tutustumassa esikouluun. Pikku A on jo niin iso, että hän aloittaa esikoulun syksyllä...

Snöbollsbusken blommar rikligt i år. Lumipallopensas kukkii ahkerasti tänä vuonna.

Inkommande vecka blir det också spännande program, då ska jag nämligen på bloggträff! Det får ni nog läsa mera om i följande inlägg.

Tälläkin viikolla on jännää ohjelmaa! Keskiviikkona osallistun blogitapaamiseen. Enemmän siitä ensi postauksessa.

Trevlig vecka till er alla!

Ihanaa viikkoa kaikille!


22 kommentarer:

Kamomilla sa...

Tänk att ha sådana skatter på egen gård!

StrandviksVillan sa...

Skattjakt på såna ställen är alltid spännande och slutar oftast med fina fynd. Fortfarande "hittar" jag ett som annat i Hildas stuga på gården. Det är väl så att man ser saker med nya ögon hela tiden :)

Jag skulle också vilja ha änglapelargoner! Hämtade från svärmors ifjol, men hon fick inga i år.

Kram, A-C

Moster och jag sa...

Trevligt att hitta fynd i uthusen. För oss är det dåligt, de flesta är tömda och bort lagade för länge sen. Då de inte satte värde på gammalt, tyvärr!!!
Javisst går tiden snabbt med barnen, först är det förskolan och i ett huj så åker de till högstadiet.
Nu har jag också det klart till onsdagen...vi ses:o)

Livet på Vestergård sa...

Så fina saker du hittat i era uthus. Här hade det varit auktion och stället var så gott som tömt på gamla saker när vi köpte gården.
Två stora grytor fanns kvar och de står nu ute hela året runt med blommor i på sommaren.
Vi ses på träffen!

päivi sa...

ihastuttavat löydöt ja kuvat niistä:)
kuvissasi silmä ja mieli lepää, kiitos siitä.
mukavaa blogitapaamista sinulle ja kesäistä viikkoa!

sain jo tarpeeksi "lomastani" ja olenpalannut taas
postailemaan,

lämpimin terkuin
päivi

Uuden Kuun Emilia sa...

Aivan ihania tavaroita!

Puutarhanne on varmasti kaunis!

Voi pientä, kun niin isoksi jo ehtinyt. Varmasti jännää käydä tutustumassa eskariin.

Galleri MochB sa...

Visst är det härligt med gamla uthus! Jag fyndar fortfarande i vårt ruckel ;O) Får se när vi får det uppfixat... Har planterat smultron i våra järngrytor. Vi ses på onsdag :O)

Helena sa...

Minäkin hommasin tuon lumipalloheisin, kun on niin nätti... Minun pensaani ovat ihan pieniä vielä mutta kovasti kukkivat...

Lyckoslanten sa...

Jättefina saker som du låter komma till sin rätt! Härliga bilder! Hoppas ni får en trevlig träff. Jag är ut på vift. Ha det gott! ♥

Louise sa...

Tänk att man kan göra så där fina fynd i sina egna gömmor!! javisst är det tråkigt med så där stora jobbprojekt ibland men tänk vad fint det kommer att bli när ni har garaget/lidret klart! Skön junivecka!!

tiina sa...

Ihania pihakuvia ja tuo uusi pöytäryhmä on niin kaunis, vallan ihana.
<3-terkkusin, tiina.

Lantliga drömmar sa...

Vilka fynd du gjort! Pallen är ljuvlig, och hinkarna, och tratten, och... :) Härligt!

Vi har också två stora rostiga gjutjärnsgrytor. I den ena har jag satt en massa pelargoner, den andra står fortfarande upp och ner i hästhagen på vår äng... ;)

Ha en skön eftermiddag!

Tiger sa...

Vad många fina fynd du har gjort i uthusen! Synd att vi inte har några gamla uthus här...

Sommarhälsningar
Elisabet

Elle sa...

Det är inte klokt, att ni har så härliga fynd hemma på gården!! Ta hand om dem!

Tack för dina fina kommentarer hos mig, de värmde!!

Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Elle

Nordingården sa...

Vilket underbart vackert "skrot"!! Och ditt kök, kors va snyggt! Vilket fint bord, stolar och soffa, rena drömmen!!!

Sommarhälsn fr Nordingården

Lilith sa...

Tack för igår, det var roligt att träffa alla bloggerskorna på riktigt och göra nya bekantskaper! Hoppas det blir fler bloggträffar längre fram nu när vi fått början!
Har inte bekantat mig med er nätbutik tidigare men nu ska jag göra det! Ha en fin fortsättning på veckan! :)

Hanna sa...

så mycket fint.
Ha en fortsatt bra vecka.
Kram
Hanna

Moster och jag sa...

Tack för den trevlig bloggträffen i går. Roligt att se ansikten som döljer sig bakom bloggarna. Vissa kände jag från förut men det var nog många nya ansikten.
Hoppas vi gör om det nån gång!
Ha det bra!!

Huset vid ån sa...

Underbara sommarbilder, Tack för all fin inspiration du delar med dig! Sommarkramar till dig! Therese

Bea sa...

Fina fynd du gjort i uthusen :)
Träspannarna är ju vackra, men tyvärr har jag erfarenheten att de torkar fort i solgasset.
Tänk att det finns sommarprojekt i varje hem, ofta väl tilltagna och kunde gott räcka för två somrar ;)
Hos oss håller maken på att göra ett rätt stort trädäck och det surrar av planer för alternativa planteringar intill!
Men, trevligt med små projekt trots allt :)
Må gott! /Bea

Erica sa...

Vad trevligt att hitta en ny blogg att följa! Och tack för senast!
Jag läste ditt inlägg om kristallkronan och kunde inte annat än undra om vi kanske har bjudit mot varann nån gång :) Jag äger nämligen också en krona idag, efter ett långt sökande och många bud :)

Kalasgott sa...

Åh vilken mysig blogg du har!! :)