lördag 19 april 2008

Sommarstuga, loppisfynd och nytt i nätbutiken

Idag har det igen varit väldigt fint väder-konstigt nog, eftersom det är lördag! Vi har varit till sommarstugan och rett upp lite på tomten. Där blåste det friska vindar, men det var så uppfriskande och skönt att komma ut till havet. Vår sommarstuga ligger på knappt en halv timmes körväg med bil och bilfärja, så vi åker dit väldigt ofta, speciellt på våren och sommaren.

Kävimme mökillä tänään. Käymmme siellä usein, koska se on aika lähellä. Mökki on meren äärellä ja siellä tulee niin miellyttävä ja rentoutunut olo.

Även om det alltid finns mycket att göra på sommarstugan också så kopplar man av där på ett helt annat sätt än hemma. Ljudet av vågornas brus, fågelsång och den friska havsluften är så avkopplande och rogivande. Varje år försöker vi anlägga en liten sandstrand åt barnen att leka i och efter varje vinter har det mesta av sanden försvunnit. Nå, åtminstone är det mjukt under fötterna då man går ut och simmar för sanden finns ju numera på havsbottnen...

Å visst skall vi göra ett nytt försök i år också att lura naturen. Skam den som ger sig!Här är en bild på vårt lusthus och bakom det ligger lille W och sover gott i vagnen. Lusthuset är väldigt användbart den här tiden på året och på hösten då det är för kallt att äta utomhus. Då är det varmt i lusthuset, men ändå känns det nästan som att sitta utomhus. Lusthuset har sett sina bästa dagar och är snart i behov av en uppfräschning, men det blir nog inte denna sommar.

Huvimaja mökillä alkaa jo olla vähän rapistunut, mutta siitä on paljon iloa kuitenkin. Varsinkin keväällä ja syksyllä kun on liian kylmä syödä ulkona, voidaan nauttia huvimajalla.
Tässä pikku W nukkuu lastenvaunussa.

På vägen till sommarstugan finns det några loppisar som vi tänkte besöka idag, men det var bara en som var öppen trots att de andra annonserat att de hade öppet (ganska typiskt fenomen för loppisar att öppethållningstiderna är lite enligt innehavarens humör...). Ett par fynd blev det i alla fall. Eller fynd och fynd är väl att ta i, men två saker inhandlades i alla fall.

Matkalla mökille on kirppis ja tässä päivän saalis...


Black and white! En gammal svart telefon. Fick den faktiskt ganska billigt. Den skall användas i lekstugan som vi håller på att bygga eller så säljer jag den. Den vita skålen är Arabia. Den skall vi ha i vårt kök. Idag har vi också varit och inhandlat vit färg förresten och köksväggarna skall småningom få sig en omgång med målarborsten. Återkommer med bilder sedan...


Jag har också funderat ut hyllor som sambon skall laga om han blir lite mer samarbetsvillig än hittills...Han har ju fått epitet Bloggmedhjälpare. Det är inte så att han hjälper till att skriva eller göra inlägg eller så. Nä, han har blivit utnämnd till bloggmedhjälpare (av mig...) för att han skall hjälpa till att snickra och måla ett som annat...hade jag tänkt...Men som sagt, ännu har han inte riktigt hörsammat mina blygsamma önskemål...=)

Vanha puhelin saa ehkä jatkaa elämäänsä leikkimökissä ja Arabian kulho keittiössämme. Keittiön seinät maalaamme valkoiseksi joskus lähiaikoina...Ja jos avopuolisoni oikein innostuu, voi olla että hän tekee meille kauniita hyllyjäkin. Ehkä...

Ja tässä vähän kuvia House stylen ihanista tuotteista, jotka ovat tulossa nettiputiikkiin huhtikuun loppupuolella/toukokuun alkupuolella.


Här är ett bildcollage på House styles underbara produkter som kommer till nätbutiken inom kort. Härliga vaser, kuddar, dricksglas, lampor, glasfat och annat trevligt är på väg inom ett par veckor.

Tack för att du kikade in och välkommen igen! Kiitos vierailustasi ja tervetuloa uudestaan!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Mysiga loppisfynd och ni har så ljuvliga saker i er nätbutik!!
Blir det så att man vill ha allt det vackra själv då också?
Vad har ni för projekt i köket?
(ja, jag är ju insnöade på kök just nu, hihi)
Trevlig fortsättning på helgen!

jaana sa...

Onpas teillä ihana ranta! Meren tuoksu on niiin huumaava!

Meillä on tuollainen bakeliittipuhelin ollut käytössä siihen saakka kun syksyllä lopetimme lankaliittymän. Nostalgiaa :)

Kamomilla sa...

Vi har en likadan telefon (kolla vårt skrivbord) och exakt samma vita porslinsskål... Såna skålar hoppas jag på att hitta flera av för de är bara så fina. Pliis, sätt inte telefonen i lekstugan, de börjar vara svåra att få tag på... Det finns säkert köpare till den om du inte själv behöver den.

Galleri M&B sa...

Har haft en liknande telefon i lekstugan hos mina föräldrar och nu är det inte mycket kvar av den... så jag håller med kamomilla - INTE i lekstugan...:O) Har just kommit i kontakt med house style produkterna och de är så sommarfräscha. Blir intressant att se dem i er web-shop! Och ja, jag har hört att det skall komma en inredningsbutik till orten (svarade väl aldrig på det tidigare...) Det blir spännande!

Gårdsromantik sa...

Håller med dig - visst är det som allt blir så mycket bättre i stugan!
Telefonen var jättefin - vet att en del använder sådana som vanlig telefon men vet ej hur det fungerar.

Kram Maud

Lilla Blanka sa...

Åh vilket mysigt lusthus, och läget var det ju inget föe på..jättevackert!
Kram
Mia

Grinden på glänt sa...

En villa vid havet önskar jag mig hett men tyvärr har vi varken tid eller pengar att skaffa en sån nu.. Helst skulle det få vara en mormorsstuga med hällor på tomten och en liten sandstrand.... Inga små krav eller hur? :)

Känner igen det där med att gubben är lite svår att få igång på målar- och snickeriprojekt... ;)

Skålen är underbar!

Unik Kollektion sa...

Tack sötaste du för en så gullig kommentar!! Blev så glad!! =) Är du från sverige från början??..eftersom du skriver ofelbar svenska..=)Ha en helt underbar dag! många kramar Malin

Unik Kollektion sa...

Härligt!! Du vet väl att du kan skriva din webbutik som en länk ute på kanten. Då kan man bara blippa där..tror att du tjänar på det. Att man slipper att skriva det själv!! =) Du går bara in på anpassa och lägger till nytt objekt. I stället för bild, väljer du länk någonting =) Hoppas du fattar vad jag menar hi-hi...kramar Malin