tisdag 1 april 2008

Nu börjar vårt nya vitare liv...
Då jag ser mig omkring här hemma så är det väldigt lite som är vitt. Taken är vita, liksom mellandörrarna, garderoberna och listerna. Resten av inredningen går väldigt mycket i andra färger. Konstigt, eftersom jag älskar vit inredning?! Den här bloggen kommer att bli en låång resa mot en ljusare inredning både hemma och på sommarstugan. En hel del problem kommer vi att stöta på under resans gång (som en mörkbrun stockvägg i vårt vardagsrum...) och helt i vitt kommer inredningen inte att gå, men den som orkar hålla ut skall förhoppningsvis belönas med före- och efterbilder så småningom...


De bästa förutsättningarna att inleda den vita linjen finns i storasyster A:s rum. Tapeten där går exceptionellt nog i vitt och det gamla trägolvet är målat i en grå nyans. Bilden ovan är från Magazinet som kan laddas ner på vår startsida http://www.talomaalla.fi/


Här har vi inrett en del av A:s rum, men naturligtvis så är det inte alls så här städat och avskalat i verkligheten...Återkommer med fler bilder från verkligheten sedan...

Möblerna på bilden hör till vårens nyheter i webbshoppen. Vi sätter in bilder och texter i shoppen inom kort.På fönsterbrädan i A:s rum.

Undrar vem som har trampat runt i dessa små läderkängor som fanns bland allt bråte (f d isolering) som vi skyfflade ut ur mellanbottnen vid renoveringen? Vi skyfflade ut mängder av traktorlass med dammigt skräp och det var verkligen en härlig belöning i det otacksamma och tunga slitet att hitta små skatter gömda av tidigare renoverare. Huset är byggt 1818 och mycket har hänt under de gångna snart 200 åren...Vi hittade också några gamla mynt, gamla tidningar och en del annat smått och gott. Vårt sovrum var tapetserat med många olika lager av tapeter och också ett lager med gamla dokument och de finns i säkert bevar bakom isolering, skivor och tapeter idag och blir kanske en trevlig överraskning för någon framtida renoverare?


Efter barnkalaset fick jag en förkylning som ett brev på posten och nu känns det att febern stiger...Skall försöka vila lite...Ha det så bra.


Hänt i veckan:

A: -Vem har kladdat på mina ballonger? Det ser ut som sån där fruktpuré som lillebror brukar äta.

Jag: -Ja, det är nog lillebror som lekt lite med dina kalasballonger. Han tycker också om ballonger.

A: -Skulle vara bäst att inte ha någon.

Jag förvånat: -Någon ballong?

A: -Nä, någon lillebror...


5 kommentarer:

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja det kommer att bli så roligt att följa er resa till vitt =)
Hihi så söt ballong berättelse!
Kram Anita

Gårdsromantik sa...

Men guud så söta skor. Visst väcks tankarna på vem som tultat kring i dom - jag bara älskar nötta ting med en historia!
Visst kommer det att bli ljust och fint. Jag tänker alltid till en extra gång innan jag målar över vackra orginalmålningar - det kan ju vara snyggt att bryta av lite mot allt det vita!

Kram Maud

Galleri M&B sa...

När jag tittar på bilden av er dotters rum får jag känslan av att det är ett dockskåp... Såå sött och vackert!

Ann-christine sa...

Ljuvligt rum dottern har! Man förstår ju nog att alla egentligen har det stökigt hemma, särskilt i barnens rum, men ändå skönt att höra det! Förresten, alla bilder i bloggen är jättefina, så tack för titten!

Grinden på glänt sa...

Dottern rum ser jättefint ut! Ser fram emot fler bilder från ert hem...