måndag 4 augusti 2008

Bostadsmässan i Vasa




I fredags var vi på bostadsmässa till Vasa. Det var ganska svalt utomhus och rikligt passligt mässväder. 4-åringen tillbringade dagen på mommos sommarstuga och lille W fick komma med och han skötte sig enligt alla konstens regler så det blev en riktigt trevlig dag. Mässområdet var så stort så vi behövde nästan inte köa någonstans och allt löpte väldigt smidigt. De flesta husen och inredningarna är av det moderna snittet, så som brukligt på bostadsmässor i Finland, men några guldkorn hittade vi allt. Här bilder från några av de hus vi tyckte var trevligast:


Perjantaina kävimme asuntomessuilla Vaasassa. Ulkona oli aika viileä, joten ihan sopiva messusää. 4-vuotias jäi mummon luona mökille ja pikku W sai tulla mukaan. Hän olikin kiltti koko ajan, joten päivä oli todella mukava. Messualue oli niin iso, ettemme tarvinneet jonottaa melkein olleenkaan. Monet talot ja niitten sisutus edustavat modernia tyyliä, niin kuin yleensä asuntomessuilla Suomessa, mutta muutamaa kultajyvä löysimme kuitenkin! Tässä kuvia suosikkitaloistamme:







Villa Similä som byggts av Vasa Yrkesinstitut. Herrgårdsromantik à la Vasa enligt förebilden, en gammal sommarvilla som funnits i Vasa skärgård.


Vaasan ammattiopisto on rakentanut Villa Similä joka edustaa kartanoromantiikka à la Vaasa.


Tyvärr är kvaliteten på bilderna inte alltid den bästa, eftersom det gällde att vara snabb med kameran och ibland fotografera ur konstiga vinklar...

Kuvien laatu ei ole aivan paras mahdollista, koska kameran kanssa oli oltava nopea...



Köket vill jag minnas var Topi köks. Ett av de få "traditionella" köksinredningarna på mässan. Annars var det mest helblanka dörrar utan beslag som gällde. Söt gardin!

Muistaakseni Topi keittiö. Yksi harvoista perinteistä keittiökalusteista messuilla. Yleensä oli kiiltävät ovet ilman heloja.



















Flera hus hade ett skilt bastu/badhus så också villa Similä. Här kan man förslagsvis slå sig ner med förfriskningar efter bastun...Flera hus hade också egen swimmingpool och många hus hade bubbelpool eller badtunna.

Muutamalla talolla oli eri sauna/kylpytalo, niin kuin myös Villa Similä. Monilla oli myös uima- allas, poreallas tai kylpytynnyri.



Weekend houses stockhus var trevligt planerat och inredningen hörde också till de intressantare.


Weekend Housen hirsitalo oli mukavasti suunniteltu ja sisutus oli myös aika kiinnostava.




Ateljé ute vid vattnet.


Ateljee merinäköalalla.












Sött med kristallkronan i flickrummet!


Suloista!








De flesta badrum gick i beige, så också detta, men det här var ganska ombonat och mysigt. Många andra badrum var så moderna och tråkiga...

Monet kylpyhuoneet olivat beigen värisiä, niin kuin myös tämä. Tämä tuntui kuitenkin aika kodikkaalta ja viihtyisältä. Monet kylpyhuoneet messuilla oli mielestäni ikävän moderneja...





Denhär bilden var från Oravais hus, som bitvis var riktigt trevlig inrett. Tyvärr misslyckades övriga bilder från detta hus. (På plaza.fi t ex kan man titta på proffsigare bilder än de jag visat...)Som ni ser så har jag valt inredningar med varor som vi också har i webbshoppen. Det är ju den stilen som är närmast hjärtat...


Lite fler bilder blir det i nästa inlägg + en del annat! Ha en skön vecka alla!



Tämä on Oravais talon kohde, joka osittain oli mukavasti sisustettu. Suurin osa kuvista tästä talosta epäonnistuivat valitettavasti. (plaza.fi-sivuilla voidaan katsoa parempia kuvia jos kiinnostaa...).

Kuten huomaatte, olen valinnut sisustuksia joilla on samantyyppisiä tuotteita kuin nettikaupassamme. Sehän tyyli on sydäntäni lähellä...


Seuraavassa postituksessa enemmän kuvia + muita aiheita! Mukavaa viikkoa kaikille!





21 kommentarer:

Vackrare vardag sa...

Ser att du tittat på samma saker som jag:) Men gillar man den lantliga stilen, så fanns det ju inte sååå mycket att välja mellan. Gillade också Villa Similäs inredning mycket, den kändes "jag". Tyvärr såg huset lite ut som att det blivit bråttom... Tyckte också om Weekend House, men på ett sätt kändes det lite för mycket. Men mycket var jättefint! Också de moderna, tyckte jag.

Lilla Blanka sa...

Åh vad kul med bostadsmässa! Oj vad många härliga bilder du visar..!

Ang. växthusreportaget skall jag försöka fota av bilderna från tidningen när det kommer. Det är flera som inte bor i Sverige som frågat.

Kram & ha en fin vecka!
Mia

päivi sa...

ihania kuvia.. kiitos niistä..
itse en tuonne päässyt mutta nyt parhaat palat katsella sain..
t.päivi

Galleri MochB sa...

Ser att vi har samma smak!! De husen skulle säkert också varit mina favoriter om jag kommit mej dit...:O)

Kallholmen sa...

Roligt med mässa! Ibland kan det ju vara kul att se hus som inte är ens egen stil också .jätte vakra bilder stegen i badrummet var extra kul tycker jag
Kram Malin

maano sa...

kiitos kauniista kuvista .. kivoja paloja olit valinnut :)

Gårdsromantik sa...

Vilka vackra hus du frestara med!
Visst skall jag fortsätta med affären - det blir förhoppningsvis ännu mer rulljans där.

Kram Maud

StrandviksVillan sa...

Ja, det där första blå huset var nog mysigast av dom alla tyckte vi, härlig inredning och detaljer, särskilt fönstren. Badrummet där var ju särskilt härligt!

Jag föll inte riktigt för Weekend House, det var ganska mörkt och så är jag heller ingen fan av furustockar...

Men överlag fanns det massor (för mycket ibland) med inspiration och det är alltid kul när nya idéer poppar upp i huvudet ;)

Loa sa...

Roligt att se bilder från bostadsmässan eftersom jag inte själv har möjlighet att åka dit. Dessutom är jag ganska säker på att du visat även de godbitar som jag skulle ha gillat bäst på mässan.

Frida sa...

Vad roligt med bostadsmässa! Vilka härliga miljöer. Det är roligt att bara kunna gå runt och låta sig inspireras.
Ha nu en fortsatt härlig vecka!
Kram Frida

Hanneloore sa...

Hei.Olen ensi visiitillä blogissasi ja aikaa vierähti pitkä tovi kauniita kuvia katsellessa:)
Nyt saatiin varmaan nähdä ne parhaat palat asuntomessuilta ;)
Saisinko linkittää blogisi ja nettikauppasi sivuillani?

Hanna

Anonym sa...

Så koselig med bostedsmesse - det skulle jeg gjerne vært på! Enig med deg; moderne er ikke som jeg liker, heller. Inredningen på bildene du viser, er jo bare skjønn:) Varene har ikke kommet til meg ennå , jeg venter i spenning...Ha en fin kveld!

Vit Spets sa...

Vilka ljuvliga bilder - gillade sovrummet med det röd/vit rutiga påslakanen/överkastet...där skulle jag oxå kunna ligga å slappa...
Tänka sig när jag är på bloggen din så måste jag alltid in till butiken din oxå :) du vet, ögongodis...
Kramis
//Siv

Jaana sa...

Hei!

Kävimme myös Vaasan messuilla ja Villa Similä miellytti eniten myös minun silmääni. Varsinkin kylpyhuoneen lattian ihana laatoitus oli mieleeni.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle! :)

PiaMaria sa...

Jag tyckte också bäst om "New England-indredningarna", även om dom var ganska europeiska och lite lama.

Dina bilder är fina!!

Hoppas ni hade en trevlig utfärd!

kram Pia

Frida sa...

Vi får hoppas att ni klarar er undan ovädret. Det har ryktas om att det ska komma hit ett nytt på fredag, hoppas inte det stämmer.
Hoppas du får en fortsatt trevlig vecka!
Kram Frida

matilda sa...

vi var också på mässan på fredag, kanske vi helt ovetande sågs :)
gillade också det första huset mycket, men det kändes ju väldigt lyxigt också, men skilt poolhus! lite malplacerat tyckte jag det var, nästan mitt på vägen!
fina bilder har du ju tagit iallafall, tycker det var tur att jag hade kameran med, annars skulle jag nog inte minnas så mycket!
kram!

sabina sa...

Fina bilder från mässan! Vi har inte varit dit och det verkar inte som om det blir av heller så det var bra att du visade lite därifrån!!

Tiina sa...

Kiitos kauniista kuvista!! Matkaa onkin meillä liikaa nyt sinne mennä joten mukavaa oli katsella täältä kotoa käsin, kiitos!!!
:) tiina.

Helena sa...

Så många fina kort du visar!
Ha det bra/ Helena

Lantliga drömmar sa...

Ser att du fotat samma saker som jag! ;-) Första huset skulle jag faktiskt kunna tänka mig att flytta in i direkt, men annars blev vi inte så förtjusta, för mycket modernt för vår smak! Tyckte dock det var väldigt synd att de "fuskjobbat" så med första huset, t.ex. med målningen. Det vita foder-målet hade kommit ut på de blåa partierna, så det såg lite slarvigt ut... Men, med den tidspress de har kanske de är förståeligt...