torsdag 4 september 2008

Makeover, Arabia och utmärkelser

Nu ska jag visa er en bild på vårt klädskåp, som faktiskt börjar vara färdigmålat (en strykning på dörrarna fattas än...)! Vi har haft massor av målarprojekt denna sommar och många har vi kvar...För tillfället håller vi på med ett vitrinskåp också det i betsad furu, men snart vitt =).

Tässä kuva vaatekaapista, joka on melkein valmis maalattu (ovet pitäisi vielä maalata kerran...)! Meiilä on ollut hyvin monta maalaushommia tänä kesänä ja monet ovat vielä jäljellä. Tällä hetkellä saa petsattu mäntyvitriinikaappi uusi valkoinen pinta =).



Jag är så nöjd med klädskåpet! Det blev mycket ljusare nu i denna hörna utanför köket (jaja, ni kan ju blunda för oredan som råkar synas från köket). Tapeten ser mycket gulare ut på denna bild än vad den är i verkligheten...

Olen tyytyväinen vaatekaapin muutokseen. Nyt tämä nurkka keittiön vieressä (älkää katso keittiön sotkuja) on paljon valoisampi kuin ennen. Tapetti näyttää paljon keltaisempi kuvassa kuin se todellisuudessa on...

Så här såg skåpet ut före: Kaappi oli tämännäköinen ennen:


Vi köpte skåpet för fyra år sedan då A föddes och redan då visste jag att jag inte ville ha furu,, men skåpet i sig var fint och av trä, så vi köpte det och så har det fått vänta på målpytsen ända tills nu.
Igår var jag med barnen och hälsade på A:s pojkvän =). Deras vägar skiljdes åt då A började i ett annat dagis i höstas, men igår fick de två turturduvorna träffas. Det skojiga var att pojkvännens mamma var väldigt intresserad av inredning också. Ett hemma-hos reportage skulle inte ha varit fel, men jag tror att en annan bloggare har första tjing!

Ostimme kaapin neljä vuotta sitten kun A syntyi ja tarvittiin lisää kaappitilaa. Tiesin jo silloin, etten halunnut männynväristä, mutta kaappi oli puuta ja hieno muuten, joten se ostettin ja on odottanut maalia siitä lähtien.

Eilen kävin laspsien kanssa tapaamassa A:n poikaystävä =). Heidän tiet erosivat kun A aloitti uudessa päiväkodissa syksyllä, mutta eilen he saivat tavata toisianne. Kivaa olikin kun poikaystävän äiti oli tosi kiinnostunut sisustamisesta!


Så måste jag visa dessa Arabiadelar som jag köpte på loppis i Danmark (!). De är väldigt lika Kesäkukka, men jag tror att detta är en annan serie. Finns det någon som vet? Jag borde nog köpa en Arabia-bok så att jag vet vad jag handlar...

Nämä Arabian osat ostin Tanskasta (!). Ne ovat melko samannäköisiä kuin Kesäkukka, mutta luulen, että tämä on toinen sarja. Tietääkö kukaann? Minun pitäisi kai ostaa Arabia-kirjan, jotta tietäisin mitä ostan...



Och så har jag fått en söt utmärkelse av den lika söta Frida med den underbara bloggen Spetsar och Volanger. Jag rekommenderar varmt ett besök i hennes blogg! Nu försöker jag vara rättvis då jag ger utmärkelserna vidare och ge dem till olika personer varje gång, för jag tycker ju om ALLA bloggar jag besöker och alla inspirerar väldigt mycket.

Denna gång ger jag utmärkelsen vidare till dessa fem härliga, inspirerande bloggar:

Olen saanut söpön tunnustuksen ihanalta Fridalta, jolla on kaunis blogi Spetsar och Volanger. Suosittelen lämpimästi muille!
Nyt yritän olla oikeudenmukainen ja annan tunnustukset eteenpäin eri ihmisille joka kerta, koska tykkään KAIKEISTA blogeista jossa vierailen ja kaikki ovat suuri inspiraation lähde.
Annan tämän tunnustuksen näille viidelle ihanille inspiroiville blogeille:





Och denna söta skyddsängel har jag fått av Jojo, Rödluvans vita vardag, en härligt kreativ tjej som skriver så underhållande. Kika igärna in nu om ni inte gjort det tidigare!
Jag ger den vidare till dessa fem bloggare, som har mycket på gång i sina liv just nu och som kan behöva en knubbig liten ängel som vakar över dem:

Tämä ihana suojelusenkeli olen sanut ihanalta luovalta Jojolta, Rödluvans vita vardag, joka krijoittaa niin hauskasti. Käy tutustumassa! Annan tämän eteenpäin näille viidelle bloggareille, joitten elämässä tapahtuu paljon nyt ja siitä syystä olisi ehkä pieni pullea enkeli tarpeen...




Över helgen är det många evenemang på gång i vår landsända. Det är gammaldags torg i Kristinestad, matmässa i Kauhajoki och höstmarknad på Stundars. Får se nu vad vi väljer av dessa godbitar. Ha en skön helg alla! Nån av er kanske jag träffar över helgen?

Täälläpäin on paljon tapahtumia viikonloppuna: vanhanajan tori Kristiinankaupungissa. ruokamessut Kauhajoella ja syysmarkinat Stundarsilla. Emme ole vielä päättäneet mihin lähdemme. Hyvää viikonloppua kaikille! Tavataan ehkä viikonloppuna ?




24 kommentarer:

Lissu sa...

Hei! Hienosti maalattu kaappi! Meiltä löytyy samanlainen ja olen suunnitellut sen maalaamista. Kuinka hyvin tuon lakan joutui hiomaan pois ja montako kerrosta maalia tuohon menee?

Kamomilla sa...

Hej!
Tack snälla du, visst kan alla behöva en knubbig söt liten ängel!

Du, jag kan inte förbeställa julboken hos dig, fick just höra att jag ska få den i gåva.. Inte gör jag ju något med två heller...

Alexandra sa...

Men åh... så himla gulligt av dig! Så himla glad jag blev nu! Sitter här med ett leende på läpparna! Ska göra ett inlägg i bloggen senare ikväll och då lägger jag såklart in ängeln!

Hoppas allt är bra hos dig!

kram
Alexandra

Jaana sa...

Voi tuhannet kiitokset sinulle huomionosoituksesta! Olen valtavan otettu ja iloinen!

Tuo teidän kaappi sai todella uuden elämän! Hyvin kaunis!

Oikein mukavaa torstai-illan jatkoa!

halauksin Jonna

H ennA sa...

Hei ja Wau! Mikä ero! Tosi nätti kaappi ja minkälainen muutos...upea!

/Anne

maano sa...

kaapista tuli huisin hieno :)

Lantliga drömmar sa...

Nej men tack så mycket! Så glad jag blir! :-)

Skåpet blev riktigt fint i vitt! (var det någon som tvivlade på det? ;-) )

Vilka fina saker du köpt, tyvärr vet jag inte vilken Arabia-serie det är, men vacker hur som helst! :-)

Sirkka sa...

Kauniin kaapin olet saanut maalilla aikaiseksi,tarkoitan että on nyt mielestäni paljon kauniimpi. Mieheni on maalannut muutamia mäntykaappeja 20v sitten valkoiseksi voit vain kuvitella että väri on ollut mieleinen minulle kauan.
Nyt ei minullekaan ihan heti tule mieleen kyseistä Arabian sarjan nimeä, uskon kyllä sen sinulle selviävän, meillä on lapsuuskotonani ollut vastaavanlaisia.
Paljon mielenkiintoisia tapahtumia teille tulossa nauttikaa täysin siemauksin. Kiitos kuvistasi ja mukavaa iltaa.

Anonym sa...

Jag har nästan ett exakt likadant, men vitrinskåp, är det månne från isku ur lord serien?
Jag kan inte bestämma mig för om jag ska måla mitt eller inte!
Men ditt blev verkligen snyggt!!

Dalatorpet sa...

Grattis till dina utmärkelser :-). Skåpet blev super fint

Unknown sa...

Tack sötaste du för awarden!! Du är sååå gullig!! (Benen växte ut tre meter.. ha-ha...)!! Vad vore ens blogg ..om ingen gillar den hi-hi...!! Din är värd mängder!! =) Hoppas att du har det mysigt där borta på andra sidan och att det sätter i gång med mängder av försäljning för oss båda snart!! Ha en underbar dag! och trevlig helg..kramar Malin

Galleri MochB sa...

Kanske vi dyker på varandra. Vi brukar ju det ibland när det gäller såna här tillställningar...:O) Så fint skåpet blev som vitt. Alldeles nytt nästan! Ha en trevlig helg

StrandviksVillan sa...

Verkligen vackert klädskåp!! Det gör ju nog sig mycket bättre i vitt. Undrar bara om ni gjorde mycket förarbete? Slipade, använde grundfärg...? Vi har nämligen en tv-möbel i samma stil som jag tänkt måla, men inte vågat börja på.

sabina sa...

Tack! Jag blir faktiskt generad över att visa att jag handlat så mycket på sistone... :)

Skåpet blev superduper fint!! Mycket bättre i vitt! Jag vet det där med tapeterna, så är det för mig med. De får sån hemsk färg genom linsen... Men på 90-talet var det ju gult och aprikos som gällde... Å det tar ett tag att ändra på.. Men jag ger inte upp! ;)

Lampan är en renoverad, köpt från en loppis-/antikhandlare från "vår" stad.. Den kommer helt säkert från Sverige för det gör alla hans grejor. Jag skulle gärna ha en till fast lite mindre.

Dalatorpet sa...

Ja vi vill bygga ut men det återstår att se när det kan bli.... o vad det kostar...

Glitter och Marsipan sa...

Hallå där.Vad vackert skåpet blev,det är som lite magi.
Grattis till dina utmärkelser.
Så vackert porslin du visar.Älskar blomporslin,och är alltid på jakt efter det.
Ha en trevlig helg
kram Anette

Tiina sa...

Kaapista tuli tosi kaunis... :)

Viola sa...

GOD KVÄLL, MAN KAN INTE TRO ATT DET ÄR SAMMA SKÅP, DET BLEV JU SÅ VACKERT NÄR NI MÅLADE OM DET.SEDAN VILL JAG GRATULERA TILL ALLA DINA UTMÄRKELSER, FÖRSTÅR ATT DU FÅR DOM MED DIN HÄRLIGA BLOGG. HA DET SÅ SKÖNT I HELGEN, KRAM VIOLA

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men Grattis till dina utmärkelser! Hihi så söööt den där lilla ängeln var!

Men herreje så vackert klädskåpet blev!!! Ja men det är helt otroligt så fint allt blir med vitt =) Har heeela sovrummet i syrabetsat, så jag har ju ett härligt projekt att se fram emot.

Vilket vackert porslin!

Kram Anita

jaana sa...

Kylläpäs kaapista tulikin kaunis !

Pink and white dreams sa...

Hejsan!

Vad fint ditt klädskåp blev, något liknande skulle jag behöva i hallen. För tillfället står där en divan, som väntar på att nån skall köpa den.
Det är ju kanske inte den bästa möbel att placera kläder på...

Hälsningar Sabi

Helena sa...

Vilken skillnad!
Skåpet blev jättefint!
Tänk vad lite färg kan göra...
/Helena

Frida sa...

Tack gulliga du för de fina orden om min blogg. Grattis till skyddsängeln! Vilken skillnad det blev med skåpet, lite färg kan verkligen göra underverk.
Hoppas du får en trevlig vecka!
Ktam Frida

Ulrika sa...

Hej!
Men va glad jag blir för den söta ängeln. Så fint du skrivar... Tusen tack!!
Skåpet blev jättehärlig.
Kram, Ulrika