måndag 25 maj 2009

Tilda Time


Jag är barnsligt förtjust i Tilda och har äntligen fått vårens nya fina Tilda-bok i mina händer. Jag gick nämligen nyligen med i Unelma-klubben och fick köpa boken för 3,90 så det erbjudandet kunde jag ju inte motstå. I Unelma klubben gick jag främst med för att kunna köpa hobbymaterial från Panduro.

Olen lapsellisen ihastunut Tildaan ja nyt olen vihdoinkin saanut kevään upea Tilda-kirjan. Liityin Unelma-kerhoon ja sain ostaa kirjan 3,90 eurolla, joten se oli tarjous, jota en pystynyt ohittamaan. Mahdollisuus tilata askartelutavaroita Pandurosta oli kuitenkin tärkein syy kerhon liittymiseen.



Jag blir så inspirerad då jag bläddrar i Tilda-böckerna och plötsligt sitter jag och planerar lapptäcken till barnen och allt möjligt annan trevligt tills jag kommer ihåg att

1) Schemat är fullspäckat allaredan

2) Jag kan inte sy

Nä, just det, jag och en symaskin är en ekvation som inte riktigt går ihop. Dock håller jag på att knåpa ihop mina första Tilda-skapelser som jag syr för hand. Det är två påskkaniner, som jag började sy för ett år sedan...Om jag är riktigt flitig kanske ni får se de färdigsydda pupparna i nästa års påskinlägg ;).

Innostun aina kun selailen Tilda-kirjoja ja yhtäkkiä suunnittelen kaikenlaista omplemista, tilkkutäkkejä lapsille ja ties mitä kunnes muistan, että

1) Tekemistä riitää yllin kyllin jo

2) En pysty ompelemaan

Nä så hemskt mycket kommer jag inte att sy av allt det fina som finns i böckerna, dock hade jag tänkt mig att inredningen på sommarstugan ska bli lite Tilda-inspirerad. Ifjol började jobbet med att fräscha upp sommarstugan och då målades vitt på både väggar och möbler. Nu har vi börjat spika och måla pärlspont till köket och köksinredningen ska också fräschas upp lite.

En varmastikaan tule ompelemaan paljon mitään kirjojen ihanuuksista, mutta olen suunnitellut, että mökin uusi sisustus olisi Tildamainen. Viime vuonna maalasimme sekä seiniä että kalusteita mökillä, tänä vuonna olemme ruvenneet laittamaan helmiponttia keittiöön ja sisustus raikastetaan pikkasen muutenkin.


Härlig inspiration också för barnrummet och lekstugan. Tygkakorna och glassarna ska jag försöka mig på nån gång...

Ihanaa inspiraatiota lastenhuoneisiin ja leikkimökkeihin. Joskus teen vielä kankaisia täytekakkuja ja jäätelätuutteja...




Härlig tvålkaka och söta flaskor med lavendel. OBS! Lavendel säljer vi i lösvikt i nätbutiken. 2 euro för en strut med ca 2 dl.

Ihana saippua-täytekakkua ja suloisia laventelipulloja. HUOM! Nettiputiikkissamme myydään laventelia. Noin 2 dl tötterö maksaa 2 euroa.



Hoppas att jag inte har skruvat upp förväntningarna nu på hur inredningen i sommarstugan kommer att börja se ut. Det blir inte riktigt som på bilderna hmhm. Men det blir i alla fall bättre än vad de var tidigare ;). Ha en skön vecka alla!

Toivottavasti en ole nostanut odotuksianne mökkimme sisustuksesta liikaa. Lopputulos ei tule olemaan ihan niin kuin kuvissa hmhmm. Mutta kuitenkin parempi kuin mitä se on ollut tähän mennessä ;). Ihanaa viikkoa kaikille!

32 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Så söt inredning!
Hoppas du har före-bilder från sommarstugan också, det är alltid så kul att se såna på samma gång.

Och du kan med all säkerhet lära dig att sy!! Särskilt som du annars är pysslig av dig ;)

Tiina sa...

Minulla myös tuo kirja ja jotain olen siitä jo ommellutkin,
kaunista siinä kaikki. :)

Anna-Lena sa...

Vilka underbara bilder! Förstår att du blir inspirerad. Får nästan rysningar när jag ser de vackra bilderna- den boken måste jag också ha! Får lägga till den på min önskelista.

Pärlspont i lekstugan låter fint. Vill också ha en liten stuga till mina barn. Får se vad vi hittar på.

Tvåltårtan var så fin, något för mitt nyrenoverade badrum...om det nu bir klart någon gång!

Hoppas att du får en skön vecka!

Kram Anna-Lena ♥

Lallis - liv och leverne sa...

Så väldigt fint!
:)
Kram Lallis

Magdalena sa...

så vackert....
fint dette...!

hilsen magny

Kamomilla sa...

Oavsett om man kan sy eller inte, så är det ju härliga inspirationsbilder! :)

Glitter och Marsipan sa...

Hej.Å,jag blir ju alldeles sjuk när jag ser alla Tildabilder,den boken måste jag skaffa.Behöver verkligen inspiration till lekstugan.
Men du,symaskinen är en konstig mackapär.Jag kan sy,men bråkar alltid med symaskinen,när jag håller på att sy.Man får liksom stryka den medhårs för att den ska gå bra :)
Må så gott
kram Anette

Galleri MochB sa...

Jag inspireras också av Tilda och tycker allt är så vackert, men, men... Aldrig att jag skulle få tillknåpat några av hennes figurer :O) Skall bli spännande att se sommarstugan sen när den blir klar!

Helena sa...

Å vilka fina och inspirerande bilder, så otroligt söta färger! Kram Helena

Loa sa...

Man behöver de där avkopplande inspirations stunderna för att orka med den stressiga vardagen.
Ser med spänning framemot resultatet av er "nya" sommarstuga sen.
Jag tycker också jättemycket om tilda, men jag är för lat att orka pyssla på och sy för hand. Så hittills har det nog mest blivit drömmar om allt vackert man kan göra.

Lantliga drömmar sa...

Mysigt med sommarstugefixande! Ska bli spännande att se hur resultatet blir! ;)

Anki sa...

Tack gulliga du!
Vi har alltid varit väldigt tighta mina barn o jag...har aldrig behövt leta efter dom, om jag säger så *ler*...
Visst är dom söta, hönsnätskuporna? & så enkla att göra, det gör ju inget att det blir lite snett o vint *fniss*...Texten har jag stämplat dit, köpte stämplar på bokhandeln och man kan verkligen ha dom till massor!

Ha en underbar dag!
Stor kram!

Unknown sa...

Nydelig blogg -og nydelige bilder som man blir veldig glad av å se på! Veldig morsomt å følge med bloggen din! Hilsen en norsk skribent...

Pau sa...

Va' söt! Tyckte mest om syssel&pysselhörnan;)

päivi sa...

hei<3
ihania kuvia ja juttuja niissä, itse en ole tildaillut, mutta kivoja ovat!
ne uudet puotisi kortit eivät ole kai vieläkään tulleet?
kesäiloa sinulle, halauksin päivi

Ett hus vid en å sa...

Vilka härliga bilder, ger en verkligen lust att sy och fixa, om man nu bara kunde... jag kan definitivt inte sy! Tyvärr, för jag blir allt lite avundsjuk när jag ser allt fint som andra gör! Hoppas jag kan hitta den här Tilda-boken för den vill jag också ha. Och det ska bli riktigt kul att se bilder från din sommarstuga! Gärna både före- och efterbilder! Ha det bra! Kram Kicki

Maria G sa...

Ihanalta näyttää tuo uusi Tilda-kirja! Tsemppiä vain ompeluun, ohjeet ovat helppoja ja yksinkertaisia. Minäkin odottelen niitä nettipuodin kortteja :)

Piitis sa...

Ihania kuvia kirjassa, taidan hankkia sen. Voihan sitä ihastella ja suunnitella, sehän on jo puoleksi tehty.

Mukavaa keskiviikkoa!!!
^_^Piitis

StrandviksVillan sa...

Svar: Jag vet inte om dom även kallas änglapelargoner, så vitt jag vet heter dom engelsk pelargon. Mindre blommor och blad än vanliga pelargoner, finns i olika färger.

Lilla Rummet sa...

Hej!
Förstår att du blir inspirerad av alla härliga bilder. Man blir ju sugen på massa förändringar. Underbara bilder.
Ha en skön dag.
Kramiz Britt

Liljas Corner sa...

Här har du en till som är helt förälskad i Tildas värld! Jag har tittat på det där erbjudandet, men missat att man får beställa från panduro som medlem. Tack för tipset!

Helmiina sa...

No ompa todella kivannäköisiä kuvia. Pitäisiköhän vanha leikkimökki tässä itsekin kunnostaa ja sisustaa tuohon tyyliin?

Fröken Tindra sa...

Ja, de där Tildaböckerna är verkligen små läckerbitar! Jag har tre stycken att dregla över... ;0)
Jag är också sugen på att göra den där tjusiga tvåltårtan någon gång.
En vacker dag...
Kram på dig!

Fredrika sa...

Hejsan. Känner igen mig. Läser böckerna och planerar allt jag ska göra. Köper tyget också. Och kommer på att jag inte har tid...... Vill sy allt! /Fredrika

Snuttan sa...

Mycket underbar inredning du visar.
En till som älskar Thuilda här

Fin sida du har

Kram
Åsa

bean emäntä - bea's sa...

Älskar denna bok, min kom också från Unelma.

Jag är inte så speciellt bra på att sy, men jag tycker att Tildas instruktioner här och i de andra böckerna är rätt så tydliga. Så att även jag fattar hur man ska gå till väga...

Tack för dina snälla ord hos mig! Hoppas att saften blir gott!

Sirkka sa...

iiiaiii kuinka ihanaa...
kaunista katsottavaa....siitä kiitos sinulle Nicole, kun avasit kirjan kannen...nähtäväksi!

Ruusunpunaisia unelmia sinulle ja iloa päivääsi.

Anki sa...

Tack gulliga för mycket uppmuntrande ord *ler*
Du, här regnar det o blåser storm fortfarande...så jag pysslar!...Tänkte sy en typ Ida-inspirerad klänning till mitt lilla barnbarn, men du vet ögonmåttet har jag visst tappat bort....det med, hihi...
Jag tänkte jag ska visa den på bloggen så får ni nåt att le åt *fniss*

Å du, vad kul att hitta nån som bor i Finland...min pappa kom från Finland, så jag har släkt där som jag visserligen aldrig träffat & inte kan jag ett ord finska heller...men ändå!

Ha en bra kväll!
Stor kram! Anki

Frida sa...

Vilka fina bilder det var i den boken.

Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Anonym sa...

Vilka vackra bilder från Tilda boken. så mycket fina färger.
Önskar dig en trevlig Pingst.
Kram

Marge sa...

Kiitos kauniista ja idearikkaista kuvistasi!!
Maalannut olen minäkin. Kotona terassin -ja etuoven porraskaiteita yms. pientä fiksattavaa:) Vielä olisi tarkoitus yksi penkki ja pikkuinen tuoli maalata ja siirtyä myös kesäpaikkaan maalaamaan. Jotta tämä kesä taitaakin kulua aikas lailla maalaamisen merkeissä:) Voimme sitten kummatkin laulaa, että kesä toi, kesä toi maalarin...;D

Aurinkoista juhlaviikonloppua!!:))

mimmuli sa...

Jätte mysiga fina bilder=)

Kram -mimmuli-