söndag 30 mars 2008

Kalas & InredningsmässaOch så var kalas nr 2 avklarat, tack och lov! Det var minsann liv i luckan här då 4-åringarna sprang omkring. Ibland var alla sams, ibland var alla osams...De två bebisarna i sällskapet tittade förundrat på när de "stora barnen" röjde.


Titta inte alltför mycket på tårtan (har försökt gömma bort den på bilden =)). Det var menat att bli en Hello Kitty-tårta och jag hade ju räknat med att det skulle vara megalätt att göra en sådan (typ 5 dekorationer och så skulle den vara färdig), men det blev en total flopp. Skulle kanske underlätta om man lagade tårtan i god tid och inte börjar med dekorationerna 5 minuter innan de första gästerna anländer (om man skall på besök till oss, så skall man helst komma lite försenat. Kommer man i tid så är allt kaos!)...

Som tur var smakade den bättre än den ser ut! 4-åringar är inte så nogräknade heller.
-Titta, mamma har lagat en Hello Kitty-tårta, förevisade A stolt och de andra gullungarna nickade instämmande...

Smask, Brunbergs kyssar, här med en liten blomma på.

Kantolas ABC-kex (uppe till vänster) känner nog de flesta småbarnsföräldrar till, men om det är någon som har missat dem så kan jag rekommendera dem åt barn som börjar intressera sig för bokstäver. Dessutom innehåller kexen rikligt medfullkorn och fibrer, men mindre socker än de flesta kex. De är med andra ord nästan nyttiga! Kexen är förpackade i trevliga förpackningar som man kan vika till bilar!

Denna vecka har vi också klarat av 4-årskontrollen och den gick över förväntan. A har tröttnat på att höra oss säga: -Vad tror du att de skall säga på 4-årskontrollen då du inte äter någonting?
Dagen innan vi for på kontrollen meddelade hon: -Äsch, jag stjälper 4-årskontrolltanten av stolen om hon säger något dumt...Ni kan tro att en moder var lätt nervös inför hur denna viljestarka nyblivna 4-åring skulle klara av att uppföra sig. Som tur var visade sig tanten vara en vän till familjen och allt gick lekande lätt. Ibland har man tur...
Det damp ner en inbjudan till Sisusta!-mässan 3-6.4. Den hade vi tänkt fara på, men med den nattrumba som vi har för tillfället så blir det nog bäst för alla (andra hotellgäster...) om vi stannar hemma denna gång.

Intresserad? Läs mera om mässan på http://www.sisustakotia.fi/


Samtidigt ordnas Oma Mökki, Oma Piha, Oma Koti och Asunto Markkinat.
Snyft-jag skulle vilja se alla härliga montrar, men det får bli nästa år...

Om någon vill ha min fribiljett (värd 13 €) så är det bara att lämna en kommentar och berätta att du vill ha biljetten. Först till kvarn...

Siis, oletko lähdössä messuille? Sisusta!-messut järjestetään ensimmäistä kertaa ja samanaikaisesti myös neljä muuta tuttua tapahtumaa:


Minulla on yksi vapaalippu ja lähetän sen ensimmäiselle, joka kommentoi ja ilmoittaa haluavansa lipun!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Låter som en härig mässa, men har tyvärr annat program den hegen...
Mysigt med kalas o mycket gott!
Det är nog den fyrkantiga kudden jag skulle vilja ha...

Galleri M&B sa...

Vilken härlig kalasbild... Vi har vårt ombokade kalas kvar ännu, men ikväll bär det till...:O) Jo, från N-B var nog min bok också...;O)

Lilla Blanka sa...

Hej!
Tack för besöket och dina gulliga ord!!!
Åh, barnkalas är både gulligt och jobbigt på samma gång :) Tycker det ser ut som det blev lyckat och tårtan tycker jag visst liknar Hello Kitty (min dotter är galen i Hello Kitty..och jag med hihi)
Kram
Mia

Grinden på glänt sa...

Vore kul med mässa men jag ska också bort då! Jag försökte göra en traktortårta en gång till sonen.... man kan väl säga som så att det var tur att inte så många vuxna såg den... :)

Lantliga drömmar sa...

Oj så mycket gott, och så smart att dekorera kyssarna med blommor, de ser ju betydligt festligare ut! :-)
Ha en bra vecka!

Anonym sa...

http://bluecrossblueshield.groupsite.com bluecross blueshield of florida