måndag 20 april 2009

En doft av eucalyptus...


...dröjer kvar i vårt hus. Till påsk fick jag äntligen eucalyptuskvistar som jag väntat på länge! Det blev en eucalyptuskrans på spiskransen. Väggtexten (som vi säljer i vår nätbutik) satte vi upp i samma veva. Det var inte så lätt som jag inbillat mig att få upp en väggtext. Det tog ca en timme för mig och gubben att få upp denna söta lilla text klistrad. En hel del mumlande och värkande armar, men resultatet blev vi båda nöjda med ;).

Talossamme leijailee eucalyptuksen tuoksua. Ennen pääsiäistä sain nimittäin eucaluptusoksia, joita olen odottanut kauan. Niistä tein kranssin liesikuvulle. Seinäteksti (jonka myymme nettiputiikkissamme) laitoimmekin pari viikkoa sitten. Ei ollut niin helppoa kuin olisin kuvitellut laittaa sitä. Mies auttoi, ja kesti noin tunnin saada pieni soma teksti liimattu paikoilleen. Särkeviä käsivarsia ja mutinaa tuli kaupan päälle, mutta tulokseen olemme molemmat tyytyväisiä ;).


Jag gjorde också en girlang att hänga vid balkongfönstret- och -dörren. Girlangen går inte ner så djupt som man kan tro då man ser denna bild, den hänger bara ner en aning. Ett tips om du gör en girlang av eucalyptus är att välja fina (och inte grova) kvistar. Sen är det bara att foga ihop dem med grön metalltråd.

Tein myös ikkunaköynnöksen. Jos teet tällaisen eucalyptusgirlandin, niin käytä sitten hentoja oksia. Niitä on helppo liittää toisiinsa vihreällä metallilangalla.


Vitrinskåpet i vardagsrummet fick också en girlang. Jeanne d'Arc Livingkortet från nätbutiken.

Vitriinikaappi olohuoneessa sai myös koristeköynnöksen. Jeanne d'Arc Living kortti nettiputiikista.
Och så gjorde jag flera mindre kransar, bl a denna som hänger på klädskåpet. Denhär kransen gjorde jag utan stomme, bara genom att foga ihop några små kvistar med metalltråd. Till den stora kökskransen använde jag en tunn metallring (från Sinooperi) som stomme. Också detta kort kommer från nätbutiken.

Ja sitten tein pienempiäkin kransseja, m m tämä, joka roikkuu vaatekaapin ovella. Tämän kranssin tein ilman runkoa, liitin vain oksat toisiinsa metallilangalla. Isoon keittiökranssiin käytin metallirenkaan (Sinooperista) runkona. Tämäkin kortti nettiputiikista.



Jag har också fått flera fina utmärkelser. Den första utmärkelsen fick jag från den intressanta bloggen Mimis antikviteter och andra aktualiteter. Mimi är en dam som kan konsthistoria på sina fem fingrar och delar med sig av sina kunskaper i sin fina blogg.

Olen saanut hienoja tunnustuksiakin. Ensimmäinen tunnustus tuli ihanasta "Mimis antikviteter och andra aktualiteter-blogista. Mimi on nainen, joka osaa taidehistoriaa ja jakaa tietojansa muille mielenkiintoisessa blogissaan.

De gånger jag ger utmärkelser vidare, så ger jag alltid dem åt olika bloggare, som inte tidigare fått någon utmärkelse från mig. Det handlar alltså inte om att rangordna bloggar, utan jag tycker ju om alla bloggar som jag besöker och alla är värda utmärkelser!!

Denna utmärkelse ger jag denna gång till:

Silloin kun annan tunnustuksia eteenpäin, jaan ne aina eri bloggareille, jotka eivät ole saaneet tunnustuksia minulta ennen. Siis, en laita blogeja minkänlaisiin parannusjärjestyksiin, koska tykkään kaikista blogeista, jossa vierailen ja kaikki ovat blogitunnustuksien arvoisia!!

Tämän tunnustuksen annan seuraaville:








och så har jag fått denna fina utmärkelse från den härliga bloggen "Paus i skärgården". En blogg full med vackra bilder från skärgården och en intressant berättelse om en familj som vågat kasta loss och ta paus i vardagen. Denna utmärkelse ger jag vidare till:

ja tämän tunnustuksen olen saanut ihanasta "Paus i skärgården"-blogista. Blogi täynnä kauniita kuvia saaristosta ja mielenkiintoinen kertomus perheestä, joka uskaltaa kokeilla toisenlaista elämää. Tämän tunnustuksen annan eteenpäin seuraaville:










24 kommentarer:

Mimi sa...

Jag kan just tänka mej hur underbart det doftar om eucalyptusgirlangerna! Väldigt vackra blev de. Tack för de vänliga orden om min blogg. Roligt att jag hittade paus i skärgården via din blogg. De bor alldeles på ön brevid mitt smultronställe i livet!

Fröken Tindra sa...

Jättesöta kransar och girlanger du gjort!
Och tack för gratulationen! =0)
Det var lite grönare på träden i Kiel än här hemma. Tyvärr blåste det kallt som skam. Men solen den sken!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram!

maano sa...

ihania askarteluja ja onnea tunnustuksista :)

päivi sa...

voi mitn kauniita köynnöksiä ja kransseja oletkaan tehnyt:)
kumpa täältäkin noita oksia saisi mutta ei...pitänee taas kysäistä kukkakauppiaalta josko?
voi vain kuvitella niiden ihanan tuoksun!
mukavaa viikkoa sinulle, halausterkuin päivi

Anna-Lena sa...

Vad fint det blev med eucalyptus girlangerna och kransarna. Ha en skön vecka! Kram Anna-Lena

White cotton grass sa...

Tack så mycket för utmärkelsen!! :D

Jag blev jätteglad!

kram!

Anonym sa...

Ihania kransseja ja köynnöksiä=)
ja niiden tuoksu on varmasti ihana.

Onnittelut myös tunnustuksista!

Karita

Maria G sa...

Kiitos kovasti ihanasta tunnustuksesta! Olen erittäin otettu :)

Ihania kransseja olet tehnyt ja tosi kaunis tuo teksti teidän liesikuvussa. Mukavaa tiistaita!

Galleri MochB sa...

Har aldrig ägt ett eucalyptusblad... :O) Kan tänka mej att det doftar underbart hos er nu!!

Lennu sa...

Onnea tunnustuksesta ja mitä löysinkään itselleni - kiitos sinulle siitä!!
Eucikset tuoksuvat kyllä ihanalle. Koristeet on yksinkertaisuudessaan ihastuttavat taustojansa vasten.
Tiistaiterkuin Lennu!

Kajsa sa...

Tack så mycket för utmärkelsen!! Å för fina kommentarer i min blogg! Vi hostar o snorar ännu men det är nog på övergående. Bara inte Fanny får feber så går det bra.
Eucalytuskransarna var ju härliga! Fint!

alegni sa...

så fina kransar o girlanger. sådana skulle jag också vilja ha, inte minst för doften!

Lantliga drömmar sa...

Vilka många fina eukalyptuskransar och girlanger du gjort!
Har fortfarande kvar mina som jag gjorde till jul, borde kanske börja ta ner dem snart, de ser inte alls lika fräscha ut som dina! ;)

Grattis till alla awarder! :)

Piitis sa...

Kauniita ovat askartelut!! Eucalyptys on minunkin suosikki.
Onnea tunnustuksista!!

Kiitos, minä otan ilomielin tunnustuksen vastaan:)))
Tiistaiterkuin Piitis

Tuvull sa...

Hej vännen! Åh, jag tycker sååå om eucalyptus!Jättefina kransar du gjort! De är så himla fina när de torkat också:). Och, tack,för utmärkelsen, det var en härlig överraskning :D! Kram!

Ingalill sa...

Vilka fina kransar du gjort!! Jag gjorde en i vintras och det är ju så underbart att känns doften...Tror jag måste göra några oxå..Ha det gott!

Kamomilla sa...

Vad mysigt med eukalyptus! Vad betyder texten ni satte upp?

Jaana sa...

Oi, eucalyptuksen tuoksu on kyllä ihana! Juuri nyt se sopisi minulle nuhanenälle! :)

Frida sa...

Hej!

Vilka fina girlanger och kransar du har gjort, det måste dofta väldigt gott hemma hos dig.

Så fint det blev med väggordet, jag håller med det är inte helt lätt att få upp dem där på väggen eller något annat föremål. Men snyggt blir det.

Stort grattis till urmätkelserna!
Kram Frida

Tuula sa...

Ihania askarteluja! Tuoksu on varmaan suloinen :) Itse kiinnitän liian vähän huomiota kodin tuoksuihin. Kuitenkin niistä tulee niin kotoisa fiilis.

Mari sa...

Voi kun ihania kransseja ja köynnöksiä olet tehnyt! Onnea tunnustuksista :)

Ett hus vid en å sa...

Så jättefint det blev med eucalyptuskransarna och girlangerna! Jag kan känna lukten härifrån.. har aldrig haft eucalyptus själv men nu måste jag ju bara skaffa! Väggordet blev också fantastisk fint på spisen. Ha en fortsatt fin vecka! kram kicki

Liljas Corner sa...

Grattis till utmärkelserna!

Vilka fina kransar och girlanger! Jag fick några eucalyptuskvistar i en bukett och nu ligger de på spisfläkten i köket. De är av den småbladiga sorten och doftar tyvärr nästan inte alls. Men de är vackra att se på!

Birgitta sa...

Tack snälla för utmärkelsen! Jag blev mäkta stolt att få en av Dig! Vad gulligt!
Eucalyptus, oj vad jag älskar den friska doften. Jag gjorde oxå tidigare i år kransar! De är jätte fina, mina gäster beundrar dem alltid
Tackar ödmjukt ännu en gång! Kram!