tisdag 4 augusti 2009

5-minuters pyssel

Sitter här på hemmakontoret och jobbar. Fick plötsligt en väldig lust att pyssla någonting, men det får man väl inte göra på arbetstid?? Jag gav i alla fall mig själv lov att ta en 5-minuters paus och då blev det en liten tavla av en gammal ram, ett kort från nätbutiken och dokumentpapper från Panduro. Tavlan hamnar i vardagsrummet på sommarstugan, där det råkar slumpa sig så att vi behöver just en sån liten tavla...

Bilder från stugköket ska ni faktiskt-tro det eller ej-få se i nästa inlägg ;). Har ni märkt att det kan ta ett år från det att jag börjar prata om ett projekt, tills det är så klart att jag kan visa bilder på det?

Istun tässä kotikonttorissa, koska minulla on työpäivä tänään. Yhtäkkiä iski askarteluinto, mutta eihän askartelujuttuja voi tehdä keskellä työpäivää?? Annoin kuitenkin itselleni lupaa, ottaa 5-minuutin tauko ja siinä aikana tein pienen taulun vanhasta kehyksestä, Panduron dokumenttipaperista ja nettiputiikin kortista. Taulu siirtyy varmasti kesämökin olohuoneeseen, jossa sattumalta tarvitaan just semmoinen pieni taulu...

Kuvia mökkkikeittiöstä tulee ensi postauksessa-uskokaa tai älä ;) . Olette varmasti huomanneet, että kestää noin vuoden siitä, kun ensin puhun projektista kunnes se on niin valmista, että voin näyttää kuvia jo?


Vi var på sommarstugan från torsdag kväll till måndag morgon och vädret var jättefint på den senare halvan. Den första, regniga halvan ägnade vi åt att sätta upp hyllor i köket, åka på loppis och auktion samt äta gott på den blå restaurangen ute vid vattnet. (Maten kom på mindre än en halvtimme-rekord eller? Denna kommentar är endast för er som besökt restaurangen tidigare och suttit och väntat och väntat. Och väntat ;).

Den soliga halvan ägnade vi bl a åt att vara ute med båten till vår utfärdsö där vi hade picknick. Det finfina vädret verkar fortsätta, så om några dagar bär det av till stugan igen.

Olimme kesämökillä torstai illasta maanantai-aamuun ja sää oli tosi hyvä puolet ajasta. Ensimmäinen, sateinen puolikas, meni keittiöhyllyjen laittamiseen, kirpputori ja huutokauppa-käyntiin ja kävimme myös syömässä sinisessä ravintolassa. (Ruoka tuli alle puolessa tunnissa. Uusi ennätys? Tämä kommentti on tarkoitettu teille, jotka ovat käyneet siellä ennen ja odottaneet ja odottaneet. Ja odottaneet ;)
Kun aurinko rupesi paistamaan lähdimme m m veneretkellä saarelle. Ihana sää näyttää jatkuvan, joten muutaman päivän kuluttua, lähdemme taas mökille.


23 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jättefint pyssel!! Och snabbt gick det!! Ett tips att lägga bakom örat. Tack för det :)

maano sa...

ai että on kaunis pika askartelu :)

Fröken Tindra sa...

Verkligen söt tavla! Och snabbt gick det. Vad duktig du är!
Sol, ö och båt låter härligt! Vi väntar på solen här...
Kram!

Kajsa sa...

Det var inte illa pysslat! Känner igen detdär med Blå restaurangen..men det var några år sen jag var där sist:) Men kanske ni var enda kunderna när det gick så fort???
Kul att få åka till en utfärdsö! Härligt med villaliv! Må gott!

päivi sa...

hei:)
oi, miten ihana pikku askartelu... sinulla on silmää kauneudelle:)
kiitos muuten taas paketista jonka esineet taas levitelty ympäriinsä:)
aurinkoa viikkosi ja mukavaa mökkeilyä teille:)
halauksin päivi

Galleri MochB sa...

Impulspyssel blir oftast de bästa! Såsom denna gången!!
Jo vi satt också rätt länge senast och väntade på vår mat, och gången innan också om jag minns rätt ;O) Men gott är det när det väl kommer... Spelade ni golf också? det gjorde vi :O)
Blir jättespännande att se bilder från stugan!

StrandviksVillan sa...

Spännande med bilder från stugan! Samma för mig att det kan ta länge, ibland tänker jag att "det där borde jag nog inte nämnt i bloggen"
Tyvärr har vi inte varit ut så mycket med båten i sommar och typiskt nu då det blivit fint så jobbar jag kvällar...

Hihi, tur att ni fick mat till sist! Har nämligen hört om väntan på det stället tidigare :)

Marge sa...

Ihanan pienen taulun teit!!
Kaunis!
Tiedän tuon "kesäkotijutun"...;)
Tullaan, mennään, touhutaan...
Talveksi rauhoittuu...ellei tuo jotain kotiin tuunattavaksi, mutta, kun kotonakin olisi vielä...;D
Halaus sinulle, Marge

sabina sa...

Vilken härlig bild på hällorna vid havet!

alegni sa...

tavlan blev jättefin!
ska bli jätteintressant att se ert stugkök. kan du inte, snälla, skriva ett nytt inlägg snart ;)

Liljas Corner sa...

Gillar snabba pyssel! :)

Åh, vilken härlig klippstrand. Där vill jag va! Mina morföräldrar har villa på Eskilsö, men det är faktiskt flera år sen jag var dit. Där i södra änden av ön brukade vi va på en liknande klippstrand.

mimmuli sa...

visst mäste man pyssla då man känner för det!! Och resultatet är underbar<3

Ainosofia sa...

Hieno inspiraatiotaulu :)

Viola sa...

Här är en som gillar pyssel som går fort..och göra tavlor är ett sådant...snabbt och vackert ska det bli och det blev verkligen din rara tavla...härliga bilder fgrån stugan..här har vi verkligen fått medel´havsvärm...är i stan några dagar och gissa att vi har det varmt i våningen, kramen

Ann-Lis sa...

Hej!
Nu äntligen lämnar jag en kommentar. Är nog in o kollar nu och då men rusar vidare utan att skriva något. Tusen tack för gårdagens kväll. Jättemysigt hade ni vid sommarstugan. Tack för allt gott vi fick äta. Sköt om er alla!

Tiina sa...

Upea askartelu ja kauniit kallioiset maisemat. :)

Lantliga drömmar sa...

Så fint du pysslat! Du har verkligen talang för det där med pyssel!

Ni verkar ju ha haft det egentligen riktigt toppen vid sommarstugan, fått förenat både nytta och nöje! :)

Frida sa...

Vilken fin tavla du har gjort. Nu blev jag lite pysselinspirerad.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Piitis sa...

Oi miten ihana vintage taulu siitä tulikaan!!!

Upea merimaisema!!!

Mukavaa viikonloppua!!!

^_^Piitis

Nicole sa...

Hej Ann-Lis!
Det var så roligt att ni kunde komma! Tack för trevligt sällskap! Vi får ta't igen nån gång...

Galleri MochB sa...

Nä inte är hon ur barbie-åldern :O) Fast hon leker faktiskt hellre med dockor. Och nog vill de ha huset men då det inte ryms in någonstans... och så borde kanske nån måla det vitt så det inte skär i mammas ögon ;O)

H ennA sa...

Joskus askartelu menee sukkelaan, tulos on tosi nätti! I h a n a n pulpetin olet löytänyt..minä voisin omia sen itselleni jos satut kyllästymään...ei taida mulla tosin olla tilaa?!

Oikein mukavaa viikon jatkoa!

Kram Anne

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu I bookmarked this guestbook., http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-famciclovir janos http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Tamoxifen.aspx personsroom consanother http://soundcloud.com/amaryl seeding gcoc http://soundcloud.com/lasixs danforth http://barborazychova.com/members/Buy-Lipitor.aspx familys