söndag 29 mars 2009

Litet och stort fynd


Minns ni att jag för ett par veckor skrev om ett fynd som jag gjort på Huutonet? Det var ett soffbord, som blev mitt för en ganska billig peng. Benen är omgjorda som ni ser, men de passar bordets proportioner ganska bra. Först kändes bordet väldigt litet jämfört med det stora bord som fanns där tidigare, men vi har vant oss. Hittar jag ett ännu passligare bord så får detta flytta till sommarstugan ;).

Muistatteko, että muutamaa viikkoa sitten kirjoitin löydöstä, jonka olin tehnyt Huutonetissä? Se oli sohvapöytä, ja hinta ei ollut kovin kallistakaan. Pöydän jalat on joskus uusittu, mutta ne sopivat aika hyvin pöydän mittasuhteihin kuitenkin. Ensin pöytä tuntui pieneltä verrattuna siihen, mitä meillä oli ennen, mutta nyt ollaan totuttu uuteen pöytään. Jos vielä sopivampi pöytä löytyisi, tämä saa muuttaa kesämökille ;).



Igår åkte vi på utfärd österut. Vi åkte via Teuva, Kurikka och Ilmajoki till Seinäjoki. I Kurikka var vi in på loppis och i Ilmajoki hittade vi ett otroligt intressant ställe, en jättestor antikaffär (2000 m2) med massor av möbler, glas och porslin. Vi gick längre omkring och tittade. En liten gammal skål av fattigmanssilver fick följa med hem och det var precis samma mönster på den som på den gamla ljusstaken som jag köpte i Vasa för några veckor sedan.
Sen åkte vi på loppis till travbanan i Seinäjoki och det var en ganska intressant upplevelse med äkta dragspelsmusik... Det blev inga fynd där i alla fall. Vi hann också en runda via klädaffärerna i stan och gå på café innan vi for hem igen. I snöyran. Japp. Du kommer väl ihåg att delta i min utlottning som pågår t o m 5.4. (Kika på det tidigare inlägget).

Eilen lähdimme retkelle itäänpäin. Lähdimme Teuvan, Kurikan ja Ilmajoen kauttaa Seinäjoelle. Kurikassa kävimme kirpputorilla ja Ilmajoelta löytyi tosi mielenkiintoinen paikka, iso antiikkiliike (2000 m2), jossa oli paljon, paljon kalusteita, posliinia ja lasia. Siellä viihdyimme kauan ja wanha pieni köyhänhopeinen jalallinen kulho sai tulla mukaan kotiin. Kulhossa on sama kuvio kuin wanhassa kynttilänjalassa. Sen jälkeen lähdimme raviradan kirppikselle Seinäjoelle. Sekin mielenkiintoinen elämys, elävä musiikkia, hanurinsoittoa...Emme tehneet löytöjä kuitenkaan. Ehdimme käydä muutamassa vaateliikkeessäkin ja kahviloissa, ennen kuin lähdimme kotiin taas. Lumipyryssä. Just näin. Muistathan, että minulla on arvonta johon voit osallistua 5.4. mennessä. (Katso edellinen postaus.)

23 kommentarer:

The Spirit of Abundance sa...

Vad trevligt att du tittade in pá min blogg ;)!

Det nya soffbordet ser ju jättefint ut!. Vi har själv ett liknande men större, fast tyvärr inte vitmálad. Skulle själv villa mála en hel del av vára träfärgade möbler vita, men min man är rädd att det blir för vitt och opersonligt, fastän han nog gillar samma stil som jag för övrigt.

Kanske jag helt enkelt máste ta och "överraska" honom nán gáng,och "prove him wrong" ;).

Ulrika sa...

Jättehärligt bord. Ett fynd!!

Kram, Ulrika

StrandviksVillan sa...

Hur många timmar har du på dina shoppingdagar?? Jag brukar inte hinna nåt alls då jag är ut... Får välja antingen kläder eller inredning :P

Härligt bord! Ett sånt jag länge önskat mig också.

Tiina sa...

Ihania löytöjä teit, uusi pöytäkin tosi kaunis... minulle tulossa ensiviikolla pieni keittiökaappi... huutiksesta tietty... ;) ja tuunausta kaipaa (=valkoista maalia pintaan, kuinkas muuten;)
Mukavaa alkavaa viikkoa!
<3

Kamomilla sa...

Jättesött bord! Det blev så bra där så du kan nog känna dig så nöjd så!
Fattigmanssilver är fint och det var ju skoj att du hittade samma mönster!

Maria G sa...

Tosi kauniin pöydän olet löytänyt. Mekin ollaan käyty siellä Ilmajoen antikkihallissa. Siellä on kyllä mielettömän ihania huonekaluja! Mukavaa sunnutai-iltaa :)

"Kantriina" sa...

Voi mahoton, miten kauniita ostoksia! Tuo pöytä on ihana ja köyhänhopeinen kulho upea! Saat kyllä olla tosi tyytyväinen löytöihisi :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja aurinkoa alkavaan viikkoon!
Terkuin,
Kantriina

Mimi sa...

Vilka fina fynd ni gjorde! Fattigmanssilver är ju så vackert. Och bordet hade ju inte passat till soffan med de högre benen det ursprungligen säkerligen har haft.

päivi sa...

ihanat löydöt olet tehnyt<3
pöytä sopii kauniisti teille ja tuo pieni hopeinen vanha malja saa minut vihertymään... noita kun ei täällä näe ollenkaan:(
minulle tulossa vanhat maalarin tikkaat alkuviikosta, maalaamista siis riittää:)
puodissasi oli taas kauniita juttuja, madonnaa odotellessa tein jo ajatuksissani tilausta:)
sunnuntai terkuin ja halauksin päivi

Viola sa...

Du när du tröttnat på det bordet så kan du skicka över det till mig...vackert fattigmanssilver du fick med dig hem, ljuvliga mönste, hoppas du har en skön kväll, kram

Ett hus vid en å sa...

Vad kul att du kikade in hos mig! Klart man vill vara med och tävla om så fina saker! Ditt bord var jättefint, behöver själv ett nytt soffbord och har äntligen lyckats övertyga mannen om att det kan vara snyggt med vitt! Varför är män så rädda för vitt?? Ha en härlig vecka! Kram Kicki

Glitter och Marsipan sa...

Hej vännen.
Vad snyggt det blev med nya soffbordet,helt klart ett fynd.
Och vilken tur du haft med fattigmanssilvret.
Jag hade glömt att länka till din tävling,såg jag när jag var inne hos dej nu.Men nu är det gjort.
Det är mycket som händer med ens teflonminne när man går mellan bloggarna:)
Ha en bra start på veckan.
kram Anette

alegni sa...

tänka sig att du hittade en pryl med samma mönster som på den andra!
bordet är jättefint!

Galleri MochB sa...

Låter som en trevlig utfärdsdag. Det är sällan man styr kosan åt det hållet härifrån... Bordet är jättefint! Passar perfekt som soffbord.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, men oj vilka vackra ting, och den soffhörna, så mysig och fin!!

Kors vilka ägg du tillverkar, de var verkligen fina!!! Mari.

Sirkka sa...

Tulin juuri koneelle leiposmispuuhistani, kun huomasin käyneesi, kiitos.

Ihastuttavan pöydän olet onnistunut ostamaan, en lainkaan olisi huomannut, että jalat eivät kuulu siihen

samoin tuo kulho on hyvin kaunis!

Teillä on ollut ihastuttava päivä!

Samoin toivotan myös hyvää päivän jatkoa!

Lantliga drömmar sa...

Vilket fint bord! Jag tycker det ser ut att passa jättebra där!

Antik-loppiset ni besökt låter ju som en dröm...! :)

Lina sa...

Hej! Jag delade precis ut en utmärkelse till dig men nu såg jag att du har fått en från Valkoinen piironki också. Det blir många på en gång...

Päivi

Maria sa...

Så snyggt bord, det kan du vara jätte nöjd över...ser ju inte alls för litet ut :O)

Frida sa...

Hej!
Vilket fint soffbord, det blev ju jättebra. Fina kuddar du har i din soffa, ser så mysigt ut.

Den där stora loppisen hade jag gärna velat åka på.Tror det är dags för ett loppisbesök snart det var längesedan nu.

Jag vet inte heller vilket som hade varit värst att vara utan kameran eller datorn det är svårt att tänka sig att vara utan något av det.

Hoppas allt är bra med dig!
Kram Frida

anemonen sa...

Tack för titten i min blogg. Ditt soffbord är så snyggt, och det passar alldeles utmärkt till soffan.

Ett hus vid en å sa...

Tack för dina vänliga ord! Själv är jag lite trött på barbordet, skulle helst av allt vilja ha en liten kökssoffa med bord och ett par stolar till. Jag har jättefina gamla stolar som jag ska måla vita så får vi se om vi kan få till det.... ;) Kram Kicki

Piitis sa...

Mukavia löytöjä olet tehnyt:))
Pöytä on kaunis!
Täytyy pitää mielessä Ilmajoki, jos nyt tulee liikuttua siellä päin Suomea.
Kesällä vois tehdä Suomessa maaseutu kierroksen. Tulee vain aina lähdettyä "merta edemmäs kalaan".
Aurinkoisia päiviä sinne päin!!
Terkuin Piits