onsdag 29 april 2009

Glada Wappen!



Det har blivit lite mindre bloggtid för mig, liksom för många andra, nu då våren äntligen kommit och med den allt som ska göras i trädgården. De första blommorna kikar upp i rabatterna, bl a blåsipporna som växer lite här och där i vår trädgård.


Minullakin on vähemmän blogiaikaa, niin kuin monilla muilla, nyt kun vihdoinkin on kevättä ja puutarhatyöt ovat alkaneet kunnolla. Ensimmäiset kukat nousevat kukkapenkeissä, m m sinivuokot, jotka kukkivat siellä sun täällä puutarhassamme.



Dessa stövlar införskaffade jag på KappAhl för några veckor sedan efter att jag hade sett dem i Marsuliinis fina blogg. Jag har i flera års tid letat efter ett par nya stövlar så nu får jag äntligen pensionera mina gamla stövlar som jag haft sen jag var i 15-årsåldern...

Ostin nämä saappaat muutamaa viikkoa sitten KappAhlista kun olin nähnyt samanlaiset Marsuliinin ihanassa blogissa. Olen kauan etsinyt uusia kumisaappaita ja vanhat saavat vihdoinkin jäädä eläkkeelle. Minulla oli ne jo kun olin noin 15-vuotias...




Vi har massor av scillor i vår trädgård också och de drar åt sig massor av surrande humlor och nässelfjärilar. Ja de sistnämnda surrar ju inte ;).

Trädgårdsmöblerna har burits ut och tvättats och nu funderar vi som bäst på om vi ska göra en gång av grus eller plattor fram till huset. Den här diskussionen har pågått i flera år, som ni som följt med denna blogg ett tag kanske minns, men nu tror jag att vi har en kompromiss på lut. Röd grusgång, antikstenplattor nere runt terassen. Finito på den diskussionen. Eller??...
Sambon har börjat gräva bort gräsmattan där gången ska komma så nu finns ingen återvändo, i år SKA det ske.


Skillat viihtyvät hyvin puutarhassamme ja houkuttelevat surisevat kimalaiset ja perhoset. Siis perhosethan eivät surise ;).
Puutarhakalusteet on pesty ja laitettu terrasille ja nyt mietimme, jos meidän pitäisi tehdä laatta- tai sorakäytävä taloon. Tämähän keskustelu on käyty vuosia jo, mikä ehkä te muistatte, jotka ovat seuranneet tätä blogia alkuvaiheesta. Nyt kuitenkin uskon, että kompromissi on lähellä. Punainen sorakäytävä ja antiikkilaattoja terassin etupuolella. Finito tälle keskustelulle. Tai??...
Mies on ruvennut ottamaan pois multaa ja nurmikkoa siitä paikasta, mihin käytävä tulee, joten tämä vuonna se TULEE tapahtumaan.


Valborg ska vi fira hemma med att greja i trådgården, kanske det blir en sväng till sommarstugan också. Mjödet väntar på att provsmakas och om det fina vädret håller i sig ska vi nog grilla i trädgården.
Glada Wappen! Trevlig Valborg!

Vappuna olemme kotona ja teemme puutarhatöitä. Lähdemme ehkä mökillekin. Sima on tehty ja odottaa koemaistamista ja jos kaunis sää jatkuu grillaamme ulkona.

Hyvää Wappua!!

22 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Lyckliga du som har massor av scillor i trädgården, det är så vackert när den blå mattan breder ut sig i gräset. Själv har jag inte så många ännu men om 20 år kanske.... Stövlarna från KappAhl är jättefina. Ville gärna också ha dem men har tidigare i år köpt ett par prickiga och jag kan ju inte ha hur många som helst. Hoppas att ni får en härlig Valborg! Kram Anna-Lena

StrandviksVillan sa...

Visst börjar det bli härligt ute nu! Jag och barnen var ute hela eftermiddagen och snart ska jag gå ut igen (efter en mugg kaffe ;)
Har planterat lökar i krukor, slipat utemöblerna för att olja dom imorgon, ska plantera två tuijor och skura altangolvet nu! Härligt! :D

Sirkka sa...

Ihastuttavia kuvia...!
täällä myös ovat kukat lisääntyneet pitkin maita ja mantereita...
En millään enää malttaisi viihtyä sisätiloissa..naapurissa aivan ihastuttava koiranpentu, jota tulin äsken ulkoiluttamasta on vienyt sydämeni...samoin ihanat pihahommat, kukat lisääntyvät purkeissa ja vaihtavat alati paikkaa..ihanaa ja solen paistaa! Voiko elämältä enempää toivoa,.

Jag hoppas också Glada Wappen!

Lilla Blanka sa...

Hej!

Ja visst blir det mindre bloggtid nu, man har ju dels mycket att göra nu i och med att det är mycket som skall ordnas i trädgården och man är ute mer. Nu sitter jag på verandan med datorn i knät och lyssnar på fågelsång och myser i kvälls-solen :)

Härliga bilder, scillor är så fina när man har många.

Stövlarna har jag också sett, de är jättesöta!

Kram
Mia

Viola sa...

Hejsan, ditt paket kommer att gå från Sverige imorgon lämnade in det ikväll, men så är det ju helg på fredag så förhoppningsvis ska du ha det framåt torsdag nästa vecka, så himla rara stövlar du köpt och härliga vårblomster från dig, ha nu en skön helg, åker tillvattenhålet imorgon och ska fixa iodning efter målarens takmålning, kram

Backstitch sa...

hi hi jag gissade nog att du visste vem jag var. Fast det var ju inte heller någon svår gåta. Tänka sig att vi båda gått samma väg (fast du mycket tidigare än mig).
Jag har kikat och kikat på dina underbara kakformar men har inte ännu vågar få "lov" av Tom att köpa dem. Kanske jag får en i gåva i sommar jag firar. Du kan tipsa syster min med den andra Mosters bloggen.
Kram Moster

Kajsa sa...

Såna stövlar vill jag oxå ha!!! Härligt med projekt i trädgården, roligare att vara ute nu när det är skönt väder! Ha en fin helg o sköt om er!

päivi sa...

hauskaa vappua sinullekin, minullakin päivät kuluu varmasti puutarhassa,
meillä tosin vielä pikkuisen lunta mutta pian sekin hupenee!
lämpimin terkuin päivi

Kamomilla sa...

Härliga stövlar!!!
Glad valborg!!!

Kamomilla

Glitter och Marsipan sa...

Hallojsan.
Ja,ju mer man fixar och gräver och planterar,ju mer vill man hålla på.
Men det är ju ett angenämt bekymmer.Härligt med en massa scillor i trädgården.
Dina nya stövlar var ju jättesnygga.Skulle också behöva ett par nya.
Ha en underbar valborg
kram kram Anette

alegni sa...

det tycks vara rätt vanligt att man har kvar tonårsstövlarna. det var minsann bättre kvalitet på gummistövlarna förr!
jag har nämligen kvar mina som jag köpte i åttan, o det är länge sedan!
på stugan har jag ett par andra stövlar, men dem får jag byta ut ofta, för dagens gummi tycks inte tåla värmeväxlingarna där ute...
glad valborg till dig med!

Anonym sa...

Här blommar också scilla i rabatten! Härligt att det äntligen är vårväder!
Trevlig valborg!!

Må Gott sa...

Vilka otroligt fina stövlar! Kanske skulle ta en sväng till Kapp Ahl och kolla efter såna. Fast det vete tusan om man skulle vilja använda dom i trädgårdsarbetet. :-D

Nu har vi härliga dagar framför oss och det vill till att hitta tid till datorn. Man får passa på att njuta av den korta sommartiden.

Ha en go Valborg!
Kram Anette

Kirsi sa...

Suloisia kuvia!

Aurinkoista Wappua!

Kirsi

maano sa...

Ihanaa vappua sinullekkin :)

Maria G sa...

Onnea uusille kumppareille!!

Mekin ollaan vappuna kotosalla ja tehdään puutarhahommia. Ainakin on luvattu lämmintä ja auringonpaistetta.

Oikein hauskaa Vappua!!!

Mimi sa...

Glada vappen! Har haft lite dataproblem pga att jag är apa på datorer, så min hälsning kommer lite sent!

Anonym sa...

Kauniisti kukkivat kukat pihassasi.


Hauskaa vappua!

Karita

sabina sa...

Lyckos dig som har så härliga vårlökar som blommar! Mina tulpaner är i knopp men inte mer ännu. Måste ta mig ut och räfsa idag i det vackra väder vi har! Trevlig 1:a maj till er!!

Lantliga drömmar sa...

Åh så härligt med blommor! Här har vi... maskrosor! ;) Men inte så illa det heller, och på vissa ställen har krokusarna dykt upp! :)

Hoppas ni haft en skön första maj, och ha en härlig fortsättning på helgen!

Lennu sa...

Samaa on puitu meilläkin jo parisen kesää, tuleeko laattapolku patiolle vai ei...minä jo uhkasin tehdä sen itse jos ei tapahdu mitään. No saas nähdä, olisi niin paljon muutakin hommaa aina talven jälkeen pihalla.
Ihanat kumpparit!
Mukavaa toukokuun alkua!

sabina sa...

Tack! Jo, vi hade nog ganska livlig kommers! Skön lördag kväll! Vi får passa på att njuta av det fina vädret, det lär bli kallare i veckan... :(