torsdag 16 april 2009

Nu är den vit!


Nu är det gjort! Moraklockan har blivit vit. I ett års tid har vi funderat på om vi kan måla om vår gröna släktklocka och efter mycket funderande kom vi fram till ett jakande svar. Till mitt försvar kan jag säga att klockans målning var inte original, den var ommålad på 50-talet med Miranolfärg. Vi har inte målat klockan själv, utan fört den till en expert på området som målat klockan så att den gamla färgen finns kvar inunder. Ifall om att.


Nyt se on tehty! Kaappikello on nyt valkoinen. Vuoden ajan olemme miettineet, jos vanhan sukukellon voidaan maalata ja pitkän miettimisen jälkeen, tulimme siihen tulokseen, että kyllä saamme maalata. Puolustukseni (sanotaanko näin suomeksi??) voisin kertoa, että kellon maalaus ei ollut alkuperäistä, vain se oli maalattu uudestaan joskus 50-luvulla Miranolvärillä. Emme ole maalanneet kelloakaan itse, vain ammattilainen on maalannut kellon ja vanha maali löytyy valkoisen alla. Varmuuden vuoksi.



Det är så fint med den vita klockan mot stockväggen tycker jag i alla fall. Nu väntar den på att få spegelbyrån från köket bredvid sig och bredvid den TV-skåpet, som snart är fixat. Men alla inredningsprojekt står stilla för tillfället, eftersom även lillebror insjuknat också, så nu är det gråt och låt både natt och dag. Får mig osökt att tänka på den svenska TV-reklamen för värkmedicin då en förkyld karl säger "Tjejer pratar om att föda barn, men det är ingenting i jämförelse med då en kille blir riktigt förkyld". Låter det bekant? ;)

Valkoinen kello ruskeaa hirsiseinää vasten sopii mielestäni hyvin. Nyt kello vain odottaa, että valkoinen peilipiironki muuttaa keittiöstä sen viereeen ja peilipiirongin viereen televisiokaapin.
Mutta sisustusprojektit eivät etene tällä hetkellä, koska nyt pikkuvelikin on sairastunut, joten nyt on itkua päivisin ja öisin. Mietin ruotsalaista televisiomainonta särkylääkkeestä kun flunssainen mies sanoo "Naiset puhuvat synnytyksistä, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen, että mies saa kunnon flunssan". Kuulostaako tutulta? ;)

31 kommentarer:

Sirkka sa...

Voi kyllä se on oikea kaunotar valkeassa asussaan!
Olen aina ihaillut näitä kelloja...
kello tosiaan sopii hyvin hirsiseinä taustanaan.

Katsoin samalla aikaisempia kuviasi, jotka olivat kaikki kauniita kuin sadussa...

Toivotan oikein hyviä lämpimiä aurinkoisia päiviä!

Anna-Lena sa...

Det finns kanske en mening bakom att det är kvinnorna som föder barn i människosläktet. Min man är döende så fort han får en temperatur över 37... Moraklockan blev fantastiskt fin och jag tror inte att ni kommer att ångra tilltaget att måla om dem. Ha en skön vecka. Kram Anna-lena

Tiina sa...

Kellosta tuli tosi hieno. :)

päivi sa...

kerrassaan ihana kaappi -kello:)
itsekin olisin sen varmasti maalannut!
kuvasi ovat aina yhtä kauniita ja niitä on ilo katsella.
aurinkoa loppuviikkoosi<3
halauksin päivi

Maria G sa...

Kellosta tuli tosi hieno! Kannatti maalata. Mullakin on aina tapana sanoa, että miehen flunssa on kuin naisen synnytys :) Meillä ainakin se pitää täysin paikkansa!

Kamomilla sa...

Om den ändå var försörd med miranol (en svordom till målfärg tycker jag) så var det ju nog helt rätt och riktigt av er att måla om den! Att ni låtit en expert göra det visar ju bara på stor respekt! Och nu får den glänsa så som det från början alldeles säkert var meningen, inte täckt av tjock stel miranol...

Jaana sa...

Kello on hyvin kaunis!!! Teitte varmasti oikean päätöksen maalatessanne sen!

Aurinkoista viikonloppua!

lämpimin terveisin

Jonna

White cotton grass sa...

Den blev riktigt fin klockan!
Er timmervägg är ju helt underbar!!!

kram helena

sabina sa...

Vad bra att den gamla färgen finns under om ifall att. Man vet ju inte, om 10 år kanske man har ändrat åsikt och vill byta igen! Den blev iaf fin!!

Alexandra sa...

Så fin klockan blev och så fint det ser ut där med timmerväggen och dokumentet... ser himla mysigt ut tycker jag!

Kram Alexandra

Viola sa...

Det gjorde du ju rätt i...den blev helt underar, varit på jakt ett tag efter en moraklocka som jag oxå skulle vilja måla vit, lyckos dig! kram

Heli sa...

Synnytyksen rinnastaminen miehen flunssaan kuulostaa tutulta.
"Jos miesten pitäisi synnyttää, niin ihmiset olisivat kuolleet sukupuuttoon jo aikoja sitten." Miehiltä menee vähintään jalat alta, tai jopa taju, kun on tikku sormessa. ;P

Ingalill sa...

Åh, vad fin den blev!! Speciellt med årtalet nertill - har du gjort det själv?

maano sa...

voi kun siitä tuli kaunis , ja mielettömän kaunis tuo kellotaulu

Piitis sa...

Heippa!!
Kello on todella kaunis! valkoisena hirsiseinää vasten, wauw!!!!
Paranemisia pikkuiselle!!!
Toivotan teille mukavaa viikonloppua!
Terkuin Piitis

Mimi sa...

Skulle den ha varit originalfärg skulle det ha varit katastrof, men miranolen var det väl inte så synd på....! Vacker som vit i varje fall.

alegni sa...

jodå, ibland träffar tv-reklamen mitt i prick :)
fast jag kan inte klaga, mina herrar är alla grymt tåliga. hoppas den lille återhämtar sig snabbt.
klockan blev jättefin. ni gjorde nog klokt i att måla (eller låta måla) den!

Galleri MochB sa...

Jätte JÄTTE fin! Tur att ni vågade... :O) Och hoppas lillebror mår bättre nu. Tycks vara en envis sort detta som finns här i nejden.

Lantliga drömmar sa...

Klockan blev underbart fin! :)

Ett hus vid en å sa...

Klockan blev jättefin!! Särskilt mot den vackra timmerväggen. Och herregud, så mycket fint påskpynt du har!! Jag skäms över mitt eget fjantpynt, det är bara att erkänna att jag inte är en påskpyntare. Helt klart! Har aldrig varit, men när jag ser hur fint man kan få det blir jag ju sugen ju. Får se om jag får lite inspiration och lust (och tid!) till nästa år! Hoppas dina barn kryar på sig snart! Ha en fin helg! Kram Kicki¨

Frida sa...

Hej Så fin klockan blev! Hoppas att ni kryar på er nu!
Kram Frida

Krisses hantverk sa...

Jag har aldrig sett en vit Moraklocka förr, men den blev ju fin! Grön Miranol låter inte så vidare.

Fröken Tindra sa...

Vilken fin blogg du har! Mycket fint att kika på.
Kram!

Viola sa...

Hejsan, i början på nästa vecka kommer det ut massor med gamla sekelkort, ha en skön kväll, kram

My home is my Castle sa...

Åhh så vakker klokke...
Skulle veldig gjerne hatt en sånn jeg og ;)

Klem,Kari

Glitter och Marsipan sa...

Hej vännen.
Ja,den där reklamen om när kvinnor föder barn,är ju såå sann och rolig.
Precis så är det i detta huset.
Man är väl extra tålig som kvinna :)
Vad snygg moraklockan blev vit.har ingen,men önskar att jag hade en och då skulle jag målas den vit.Här har vi också en liten sjukling.
Fast febern har gått ner,så nu är det bara hosta.
Hoppas ni har en härlig helg ändå.
kram kram Anette

Backstitch sa...

Klockan blev super lyckad.
Gillar värkmedicins reklamen du nämnde, har inte aldrig sett den men det låter så bekant...
Kram Moster

Iippa sa...

Ihana tuli kaappikellosta! Ja sopii hyvin tuohon ympäristöön! :) Meillä on ruskea kaappikello, aika samantyylinen. Haluaisin siitä valkoisen, mutta koska olemme saaneet sen anopilta, en ole uskaltanut kysyä saammeko maalata, pelkään, että hän loukkaantuisi jos ehdotan maalausta. Kurjaa...

Ihanaa sunnuntain jatkoa! :)

t. Iippa

Lina sa...

Hej! Vi har varit bortresta och så har jag haft så mycket att göra att det var riktigt länge sedan jag var här senast. Har våren kommit till Österbotten nu? Hos oss är det äntligen öppet hav och vi har nyliget sjösatt båten. Spännande!
Ha det så bra!
/Päivi

Lennu sa...

Kaappikello on hyvännäköinen valkoisena, erottuu hirsiseinästä. Pisti hymyilyttämään tuo mainos...kyllä miehet ovat tosi sairaita kun vähän nenä vuotaa.
Mukavaa alkavaa viikkoa terkuin Lennu!

Anonym sa...

Kellosta tuli todella kaunis ja hirsiseinällä aivan oikealla paikalla.

-Tuija-