måndag 13 december 2010

Lucka 13: Luciadagen

Idag har det blivit en hel del lussande. På jobbet hade vi besök av smålucior och stjärngossar på morgonen och nu på kvällen har vi varit ute och tittat på stadens lucia med följe. Vi har också varit med barnen och lussat för några släktingar.
Det lilla växthuset och det infällda fönstret har fått mysbelysning och pyntats med julgranskulor av fattigmanssilver. Det är mysigt med all julbelysning inom- och utomhus!

Tänään on luciapäivä. Työpaikalla kävi pieniä lucioita ja tiernapoikia aamulla ja nyt illalla kävimme katsomassa kaupungin lucia-kulkuetta. Kävimme myös lasten kanssa 'lussaamassa' sukulaisille.
Pieni kasvihuone ja ikkuna on koristeltu valosarjalla ja köyhäinhopeisilla joulukuusenpalloilla. Valosarjat sisällä ja ulkona luovat joulutunnelmaa!

8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vad roligt med luciabesök! Snyggt pyntat i växthuset.
Kram Kicki

Camilla sa...

Vad mysigt du har gjort det! Lucia är en mysig tradition med alla vackra sånger och alla fina ljus. Kramar till dig!

Onna sa...

Aivan ihana tuo kasvihuone valoineen! olen aina ihaillut noita pieniä kasvihuoneita :) Pikamaali oliis kyllä aika kiva keksintö :D Onneksi projekti on vihdoin valmis, tässä vielä istun maalausasussa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Rose Cottage sa...

Mysigt i växthuset, du ger mig så många nya idéer, jag måste bara upp på vinden och se om inte jag har ett liknande stående där, som jag hade glömt bort.

Ha en bra vecka, kram Ulrika

Jessica sa...

Ja, det var mysigt med Lucia på jobbet imorse (högstadiet) :)

Lyckoslanten sa...

Luciadagen kom och gick och vackert var det! Det är så vackert vid fönstret hos dig också! ♥

susanne blomqvist, florist, yrkesvävare, trädgårdsmästare sa...

jättemysigt litet växthus med juleljus!
susanne

StrandviksVillan sa...

Här finns verkligen årets vackraste julkalender!!

kram A-C